Szegedi hírek

2023.06.24. 12:42

Elstartolt a Maskarádé Fesztivál a bábszínházban - Galéria

Koós Kata

Zenével, játékokkal és málnaszörppel várják a gyerekeket a produkciók előtt és után, ma és holnap délelőtt. Fotó: Gémes Sándor

A 10. Színházi Olimpia kertében zajló Bábszínházi Világtalálkozó szegedi záróprogramjaként Maskarádé Napokat tart a Kövér Béla Bábszínház társulata.

A programsorozat harmadik etapja a Szervusztok, pajtikák! címet kapta Kemény Henrik emléke előtt tisztelegve, az utcaszínházat a középpontba állítva, amely rengeteg izgalmas műfajt foglal magában a kesztyűs, vásári bábtól az újcirkuszon át a kültéri koncertekig, játszóházakig. Ennek szellemében szerveztük a Maskarádé Fesztivált is

 – mondta el lapunknak Kiss Ágnes igazgató. 

Szombaton délelőtt Környei Alice Szegény ember inge című mesekoncertjével startolt a program, délután pedig közkívánatra a bábszínház idei sikerdarabját, az Egy kupac kuflit tekintheti meg a közönség. Vasárnap délelőtt Bruno Leone érkezik Olaszországból Pulcinella vásári bábelőadásával.

A gyerekprodukciók előtt és után „tűzugrással”, felhőfűzéssel, bábsimogató és -készítési lehetőséggel, árvízi mentős játékkal, zenével, színezéssel és „lángtáncoltatással” várják a lurkókat a bábszínház épülete előtt. Persze a tűzgyújtási tilalmat betartva, a társulat tagjai által készített máglyába kívánságcetlijeiket is bedobhatják a gyerekek. 

A tikkadt nézőknek málnaszörppel kedveskedünk, hiszen Szent Iván éjhez a piros szín dukál a tűz miatt 

– mondta Kiss Ágnes. 

Vasárnap este pedig a felnőtteket várják a dániai Sofie Krog Díva című produkciójára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában