Hódmezővásárhely

2023.06.26. 14:43

Ezren vettek részt a kulturális kalandokban - Fotók

Kora estétől sötétedésig több százan járták körbe Hódmezővásárhely kulturális intézményeit Szent Iván éjjelén. Minden korosztály számára kínáltak érdekességeket.

T. Sz.

Népszerűek voltak a szombati programok. Fotó: Tornyai János Múzeum

Korosztályokon átívelő tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást nyújtott az idei Múzeumok Éjszakája: szombaton kora estétől sötétedésig több százan járták körbe Hódmezővásárhely kulturális intézményeit, hogy részesei legyenek a sokszínű programkavalkádnak. A Tornyai János Múzeum, az Alföldi Galéria, az Emlékpont kiállítótereiben, valamint a Németh László Városi Könyvtárban és az ortodox templomban mintegy ezer látogatót regisztráltak Szent Iván éjjelén a szervezők.

Leginkább a családok mozdultak rá a múzeumi éjszaka játékos feladatlapjára és rendezvényeire: a Tornyaiban játékos régészeti feladatok, fém- és csontkereső, markoló-verseny és ismert festmények színezője várta a legkisebbeket, míg az idősebb korosztályok különböző előadásokon és vezetéseken ismerkedhetek meg Vásárhely múlt századi városképével és könyvritkaságaival, Benczúr Gyula hasonmásával és festészetével, szemet gyönyörködtető művészi fotográfiákkal, valamint a múzeum számtalan további értékével.

Az Alföldi Galériában a női alkotók kerültek górcső alá, valamint egy "vitéz" festő életútjába és tárgyi emlékeibe kaphattak bepillantást a főtéri kiállítóhelyre betérők. Az Emlékpontban az ötvenes évek "csengőfrásza" mellett zenei kalandozás várta az érdeklődőket. A Múzeumok Éjszakájának eseményeit a Srácok csellóval formáció egyedi és magával ragadó, a múzeum Szegfű utcai udvarát megtöltő koncertje zárta szombaton éjjel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában