Helyi kultúra

2023.07.15. 11:30

Könyvajánló – Jenny Mollen: A lájkok városa

Timár Kriszta

Megan Chernoff tehetséges szövegíró, jelenleg nincs munkája. Második gyereke születése után úgy érzi, az élete megrekedt. A férje munkája miatt családostul New Yorkba költöznek, ahol elveszettnek és haszontalannak érzi magát. Miután felvilágosítják, hogy a gyerekeinek semmi esélye a sikeres életre magániskola nélkül, Meg összeismerkedik Daphne Cole-lal, a gyönyörű, stílusos, ismert anyainfluenszerrel, akinek ráadásul megvannak a kapcsolatai az áhított iskolához. A nő szokatlanul élénk érdeklődést tanúsít felé, ami hízeleg a háziasszony- és anyukaszerepébe kissé belefásult, barátok nélkül tengődő Megnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy pillanatok alatt bekerült egy exkluzív mamavacsoraklubba, flancos wellnessprogramokon vesz részt. Daphne megosztja vele az ismertségéből adódó előnyöket, és Meg követői is ezerszámra gyarapodnak. De összeegyeztethető-e az influencer karrier és a család? Ott tudunk-e lenni valahol 100 százalékosan, ha közben fél szemmel folyton a telefonunkat kukkoljuk? Meg azon kapja magát, hogy sodródik, már nem ura a legfontosabbnak: a férjéhez és két fiához fűződő kapcsolatának. Ráadásul közben feltűnnek neki a Daphne aprólékos műgonddal kialakított imázsa alatt húzódó repedések. Meg senkire sem számíthat, miközben vissza kellene találnia a valódi életéhez. De egyáltalán mit jelent az, hogy valódi?

A lájkok városában gonoszul viccesen mutat görbe tükröt a közösségi média hatására eltorzult világunknak és azoknak az influencereknek, akik tevékenységükkel tovább fújják ezt a csillogó, de eleve kipukkanásra ítéltetett lufit. Megen és Daphnén keresztül mutatja meg, hogy a social media hogyan képes befolyásolni az emberek életét, döntéseit, de akár még a házasságukat és az erkölcsi érzéküket is. Mert lehet, hogy az átlagos emberek átlagos élete unalmasnak tűnik, de legalább igazi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában