Több mint hatvanezer nézője volt a Szegedi Szabadtéri Játékoknak

Már javában bontják a Dóm téri nézőteret, véget ért a Szegedi Szabadtéri Játékok. 17 különböző program, telt házas esték, rekord bevétel, nagy sikerű meghívott és önálló produkciók, köztük egy ősbemutató jellemezte az idei évadot.

Koós Kata

Az évad legjobban várt produkciója, az Ezeregy éjszaka 6 telt házas estén át nyűgözte le az összesen 24 ezer fős közönséget. Fotó: Karnok Csaba

Összesen csaknem 63 ezer néző vett részt az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon. A két hónapon át tartó programsorozatban 29 estén át összesen 17 különböző produkciót kínáltak. A nyári évad a két játszóhely összesített eredményei alapján rekordbevétellel zárult – tájékoztatott a Szabadtéri Játékok közleményében. 

A Dóm téren a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertje nyitotta az évadot, a rákövetkező 4 nagyszínpadi produkcióból 3 – a Holdvilágos éjszakán operett-opera gála, a Chicago és az Ezeregy éjszaka musicalek – a Szabadtéri Játékok önálló létrehozásában valósult meg. A saját produkciók mellett a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Elisabeth-jét is megtekinthették a nézők. Az évad nagyszínpadi zárásaként egy új kortárs magyar dráma, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musical ősbemutatója, az Ezeregy éjszaka 6 telt házas estén át nyűgözte le az összesen 24 ezer fős közönséget. Az előadás az óriási érdeklődésre való tekintettel jövőre is visszatér hazánk legnagyobb színpadára, már megnyitották a regisztrációs lehetőséget a jegyekre.  

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 7 zenés est – Zorán, Demjén Ferenc, Debreczeni Ferenc „Ciki” és az Omega Kamarazenekar, valamint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Oszvald Marika és a 100-Tagú Cigányzenekar, Palya Bea, a Kispál és a Lovasi és a világhírű Al Di Meola – garantált egyedülálló koncertélményeket a zenekedvelőknek, hétből öt estén telt házzal.

A kisszínpadi produkciók sorában a Játékszín, a Veres1Színház, a Coopera és a Duna Művészegyüttes is jelen volt egy-egy vendégelőadással. A műfaji sokszínűség jegyében musicalt (Menopauza), prózai bohózatot (Pletykafészek), zenés vígjátékot (Egy csók és más semmi), néptáncszínházi előadást (Héttorony) és operát (A kékszakállú herceg vára) is bemutattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában