Helyi kultúra

2023.10.28. 11:00

Könyvajánló – Cara Hunter: Gyilkosság a családban

Timár Kriszta

Annak idején egész Angliát megrengette egy brutális gyilkosság, amely során az áldozatot házának lépcsőjén találták péppé vert fejjel. A családi házban behatolásnak semmi nyoma nem volt, a rendőrségnek a segélykérő hívást egy gyerek adta le. Két remegő kamasz, egy tizenhárom és egy tizenöt éves, illetve az emeleten egy tízéves kisfiú fogadta a nyomozókat. Luke Rydert húsz évvel ezelőtt gyilkolták meg, és a tettes kilétére azóta se derült fény. Guy Howard filmes kitalálja, hogy egy streaming csatorna adásában dolgozza fel az ügyet. A felderítetlen gyilkosság döglött aktáját elővéve, szakértők segítségével, élő tévéműsorban akar utánajárni az igazságnak. Most 2023 van, a gyilkosság 2003-ban történt. Guy Howard volt az a tízéves kisfiú, akinek mostohaapját meggyilkolták. A dráma az egész családját tönkretette: anyja még csak hatvanéves, de máris súlyos demenciával küzd, úgy beleroppant a történtekbe. A család tehát tartozik magának az igazsággal. De vajon a hat igazságügyi szakértő képes megoldani a rejtélyt? Két nyomozó, egy jogász, egy újságíró, egy igazságügyi elmeorvos-szakértő és egy rendőr. Öt férfi egy nő. Egy igazi szellemi szupercsapat ered a gyilkossági rejtély nyomába.

Cara Hunter legújabb regénye sokak szerint az író eddigi legjobb krimije, ami Agatha Christie klasszikusaihoz hasonlóan rafináltan adagolja a feszültséget, mégis 21. századian modern a dramaturgiája. Chatüzenetek, e-mailek, újságcikkek, videófelvételek és egyéb, a mai hétköznapi élet során használt szöveg- és videófoszlányok szakítják meg a dialógusokat és leírásokat, pont azt az érzetet keltve, ahogy manapság élünk: roncsolt szövegek, képek és roncsolt figyelem pulzálásában. Mire megy a bűnügy hat szakértője a kamerák előtt? Vajon sikerül élő adásban kideríteni, ki volt a gyilkos? Cara Hunter új krimije letehetetlenül izgalmas, amely végig fent tudja tartani a feszültséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában