A családoknak szerveznek programokat elsősorban hétvégente

2023.11.30. 20:15

Ünnepi díszbe öltözve várja Makó az ünnepet - Galéria

Szabó Imre

A Makovecz téren is minden készen áll az adventre. Fotó: Szabó Imre

Megújult az ünnepi, karácsonyi díszkivilágítás, illetve a város díszítése az advent időszakára – erről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester, Csermák Szilvia önkormányzati képviselő és a Városgazdálkodás divízióvezetője, Szűcs Gábor, valamint helyette­­se, Fekete Tibor. A tájékoztató helyszíne az ad­­venti ünnepségek központi helyszíne, a Makovecz tér volt.  

Az eseményen megtudtuk, tekintettel arra, hogy a város az elmúlt években a koronavírus-járvány, majd az energiaválság miatt csak szerényen tudott ünnepelni, az önkormányzat most a ko­­rábbinál nagyobb összeget irányzott elő erre a feladatra, az ezzel foglalkozó csapat pedig hónapok óta készült arra, miként ékesítik Makót a várakozás idejére. A régi világító díszeket újakra cserélték a városközpontban, ezek már LED-lámpákkal működnek. Létrehoztak több szelfipontot – van köztük vállalkozói felajánlásból létesített is –, és ugyancsak a helyükre kerültek a fenyőfák. Idén a főtéri szökőkút közepére is került egy, Szabó Sándorné jóvoltából. A város nagy fenyője a Makovecz téren áll, ezt Kelemen Sándorné ajánlotta fel. Ez utóbbit a zenepavilonnál lévő dísztóban helyezték el. 

Az ismét elhangzott, hogy ebben az évben a rendezvények is színesebbek lesznek: az önkormányzat civil szervezetek, vállalkozók bevonásával szervezett hétvégi, elsősorban a gyermekes családokat megcélzó programokat az advent idején.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában