Szeged

2023.11.20. 17:00

Zuhanni hív a Pinceszínház

Olt Tamás Abszint című darabját mutatják be a Szegedi Pinceszínházban pénteken. Zenével gazdagon fűszerezett, édes-bús zuhanásra invitálja közönségét a társulat.

Koós Kata

Az Abszint című, egyfelvonásos produkciót Varga Bálint művészeti vezető rendezésében tekintheti meg a közönség. Fotó: Török János

Varga Bálint művészeti vezető rendezésében tekintheti meg pénteken a közönség Olt Tamás Abszint című darabjának premierjét a Pinceszínházban. Az előadás dalokkal bőséggel fűszerezett. A rendező elmondta, noha a szerző eredetileg párizsi chanzonokkal tűzdelte a történetet, ám azokat a szegedi produkcióban amerikai, karácsonyi dalokra változtatták. A helyszín pedig a francia főváros helyett New York lett. 

Ettől egészen különleges miliőt kapott az előadás 

– közölte Varga Bálint. 

Fotó: Török János

A történet főszereplője egy író, aki egy toronyház tetejéről veti le magát. A zuhanás során emeletenként újabb és újabb emlékek és lehetőségek törnek felszínre elméjében, a múlt valósága keveredik a „mi lett volna, ha?” olykor édes, olykor kínzó kérdésével az abszint mámorában. 

Alapvetően nem szomorú történet. A hangsúly azokon a víziókon van, amelyeket emeletről emeletre átél 

– emelte ki Kancsár Orsolya, a Pinceszínház igazgatója, aki az író szerelmét alakítja az előadásban. Varga Bálint hozzátette, hogy a darab alcíme is derűs zuhanás. 

A főszerepet Beszterczey Attila játssza, aki elmondta, az előadás bővelkedik helyzetkomikumban és abszurd humorban. Az író édesanyját Büky Beáta kelti majd életre. Fontos szerepet kap a történetben egy lusta és csacska macska, aki egyben az író ivócimborája is, a karaktert Gerner Csaba alakítja. 

Fontosnak tartom, hogy amellett, hogy szórakoztatjuk a nézőket, beszéljünk komoly dolgokról is. Itt pedig az emberélet nehézségei jelennek meg

 – mondta Gerner Csaba. 

Fotó: Török János

A közönséget időről időre visszahúzza a való világba az életigenlő, orosz származású postás, akit Nagyhegyesi Zoltán alakít az előadásban. 

Castingon válogatták be a produkcióba a 12 éves Szabó Imolát, aki korábban a Szegedi Gyermekszínházban szerepelt már a Légy jó mindhalálig és az Apácák produkciókban, valamint a Szegedi Nemzeti Színház Bohémélet operájában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában