Szegedi egyetemi hírek

2023.12.07. 14:00

Taroltak a szegedi joghallgatók az országos versenyen

Koós Kata

Gyakornoki hely lett az első helyezettek jutalma. Fotó: KPMG Jövőépítők Program

Idén is országos jogesetmegoldó versenyt hirdetett a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda a hazai egyetemek joghallgatói körében. A KPMG Jövőépítők Programra ezúttal is az ország számos egyeteméről jelentkeztek. 

2. helyezett. Fotó: KPMG Jövőépítők Program

Az első fordulóban írásban kellett a hallgatóknak kérdéseket megválaszolniuk egy gyakorlati szemléletű, komplex jogesetre vonatkozóan. A döntőbe jutott öt csapat a megmérettetés előtt az érvelési technikákról és a jogesetmegoldás gyakorlati lépéseiről szóló, online felkészítő alkalmon vehetett részt. A döntőben egy, a gazdasági társaságok működésével kapcsolatos jogesetet és az arra vonatkozó kérdéseket kellett a csapatoknak feldolgozniuk, majd a megoldásaikat előadniuk a szervező ügyvédi iroda munkatársaiból álló zsűrinek. 

A második fordulóban egy korlátolt felelősségű társaság döntéshozatali folyamataira kellett reflektálnia a döntősöknek. Főként arra voltunk kíváncsiak, hogy felismerik-e a hallgatók a jogesetben elrejtett problémákat, és képesek-e azokat jogilag megalapozott és következetes módon értékelni 

– mondta el Bobek Fanni, az ügyvédi iroda munkatársa.  

3. helyezett. Fotó: KPMG Jövőépítők Program

Az idei első helyet a Szegedi Tudományegyetem „B terv” elnevezésű csapata, a második helyezést az SZTE „Nehéz (Jog)esetek” nevű csapata, a harmadik helyet pedig az SZTE és a Pécsi Tudományegyetem közös, „Vidéki Koalíció” nevű csapata nyerte. Az első helyezett csapat tagjai számára gyakornoki lehetőséget ajánlott fel az ügyvédi iroda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában