Jegyzet

2024.01.03. 07:24

Az IKV és a pia

Suki Zoltán

Ha nem viselkedne folyamatosan mélységesen felháborítóan az IKV a bérlőivel, akkor azt hihettük volna, hogy az év utolsó napján húztak egy igazán vicceset, és mókásan akartak elbúcsúzni 2023-tól. A sztori röviden a következő: a szegedi ingatlanos cég, a városi tulajdonú IKV az egész éves „kiváló” munkáját még év végén megfejelte azzal, hogy az egyik bérlőjének – akivel vitában áll – nem a lakástörvénnyel indokolta a vélt igazát. Helyette levelében az 1993. évi LVIII. törvényre hivatkozott, ami a jövedéki szabályozásról és ellenőrzésről, valamint a bérfőzési szeszadóról szól. Igen, gondolhatnánk, hogy a szesz meg az újév az IKV-nél is kéz a kézben jár, de nem hiszem, hogy így volt. Egyébként azt sem hiszem, vagyis inkább nem akarom hinni, hogy ennyire dilettánsok lennének, hanem inkább hanyagok. Ugyanis a vonatkozó lakástörvény száma, amit írniuk kellett volna, az az LXXVIII lett volna. Tehát csak két X-et néztek be. Mondjuk az furcsa, hogy nem az elejéről, vagy a végéről hiányoznak az X-ek, mert azt még el lehetne fogadni a kapkodással. De középről hogy a fenébe' tűntek el vajon?

Normális esetben írtam volna nekik egy levelet, hogy mit műveltek már megint, de ez teljesen felesleges. Ugyanis már nem is tudom, mióta nem válaszolnak. Csak azt nem érik fel ésszel, hogy ez nekem kevésbé rossz, mint nekik. Így nem kell küzdenem a válaszaik értelmezésével, és boldogan leírhatom, hogy mit mondott a panaszos, az emberek pedig tovább gyűlölhetik Szeged talán legellenszenvesebb városi cégét. Mondjuk ezek után lehet, hogy teszek még egy próbát, kíváncsi vagyok melyik abszolút oda nem illő törvény számát küldik majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában