Makó

2024.01.26. 20:30

Pillanatképek állatokról, növényekről - Galéria

Szabó Imre

Az egyesület rendszeresen ír ki természeti témájú fotópályázatokat. Fotó: Szabó Imre

Tisztelet Gerald Durellnek Közép-Európából mottóval nyílt meg pénteken, a Galamb-agráriskolában a Makói Természetbarát Sportegyesület fotópályázatának kiállítása. Ez az ünneplésre is alkalmat adott, a mintegy 50 tagot számláló egyesület ugyanis idén 35 éves.

A tárlatot az egyesület egyik alapító tagja, elnöke, Rója István nyugalmazott iskolaigazgató ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A megnyitó előtt a Délmagyarországnak azt mondta, ezek a képek azt tükrözik, hogy a magukfajta turisták nem csak néznek, hanem látnak is, sőt a látványt, a pillanatot megörökíteni, átadni is igyekeznek. 

 

Egyúttal felhívják a figyelmet arra is, hogy a természet milyen csodálatos, és hogy nekünk van szükségünk a természetre, nem a természetnek ránk

 – tette hozzá.  

A jubileumi fotókiállításra 6 pályázótól 60 fénykép érkezett. Az első helyezett Kolumbán Katalin, a második Lóczi Gábor, a harmadik Viseráczki András lett. A győztes, akinek képei részben itthon, részben külföldön készültek, elárulta: elsősorban kirándulni szeret, a túrázást pedig szívesen összeköti a fotózással. Általában fényképezőgéppel örökíti meg, amit lát, de az is előfordul, hogy okostelefonnal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában