Szegedi hírek

2024.01.20. 19:05

Pitonnal és robotokkal is kitelepültek a kulturális piacra – Fotók

Koós Kata

A szegedi kulturális élet legaktívabb intézményei és közösségei adtak ízelítőt tevékenységükből. Fotó: Török János

A közelgő magyar kultúra napja alkalmából idén is kulturális piaccá alakult a Szent-Györgyi Albert Agóra épületének földszintje. A város közművelődési intézményeinek és civil szervezeteinek képviselői települtek ki és ismertették tevékenységüket, aktuális programjaikat a nagyközönséggel.

Sok standnál kvízjátékkal várták a látogatókat, amelynek teljesítéséért cserébe tombolajegyet kaptak a játékosok. A program végén belépőjegyeket sorsoltak ki a szervezők nyereményként.

A Szegedi Nemzeti Színház önkéntesei jelmezekben adtak tájékoztatást az aktuális műsorról, a Vadaspark munkatársainak standján teknősök, bütykös csótány, sőt egy királypiton is várta a látogatókat.

A Somogyi-könyvtár több állomásos részlegén gyerekek és felnőttek egyaránt találhattak érdekességeket. Bemutatták az intézmény legújabb robotjait és egy 3D nyomtatót is munka közben. Egy másik asztalnál több kölcsönözhető társasjátékot lehetett kipróbálni, de folyóirat olvasó részleget is kialakítottak, csaknem tucatnyi kvízzel készültek, sőt a születésnapi újság szolgáltatásukat is ismertették.

Bárkinek a születésnapjára készítünk rendkívüli újság különszámot. Ha megkapjuk az ünnepelt születési idejét, megkeressük az akkori, az ünnepelt hobbijának megfelelő újságokat, ezeket digitalizáljuk és összeállítjuk egy rendkívüli különszámmá. A címlapot is egyedire készítjük, sőt névre szóló gólyahírt, valamint az ünnepelt fényképét is beletesszük a lapszámba, ha igény van rá 

– mondta el lapunknak Piri Ildikó szolgáltatási igazgatóhelyettes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában