Szegedi hírek

2024.01.18. 19:38

Szarajevói festőművész mutatkozott be a REÖK-ben

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Bosznia-Hercegovinából érkezett új kiállítás a Reök-palotába. Borko Mocevic szarajevói festőművész 19 nagyméretű alkotását hozta el a szegedi közönségnek. A tárlatot Biljana Gutic-Bjelica, Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövete nyitotta meg csütörtök este, aki elmondta, tavaly októberben a budapesti kultúrabarátok ismerhették meg a kiállító egyedi formanyelvét a Stílus, mint lényeg című tárlat által. 

 

– Borko Mocevica fiatal generáció elismert festője Bosznia-Hercegovinában, az egyik legismertebb név a régióban a művészek között. A kiállított portrék a legfontosabb személyeket mutatják be az irodalom, a zene, a képzőművészet és a tudomány területéről, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a Bosznia-Hercegovinában élők identitásának tudatosításához

 – méltatta a művészt a nagykövet. 

Kitért arra is, hogy a kiállító nem szeret beszélni a műveiről, továbbá címet sem ad festményeinek. 

– Meghagyja a látogatóknak, a nézőknek, hogy saját véleményt alakítsanak ki a képeiről – mondta. 

Seres István Pipu producer, a kiállítás egyik főszervezője ajánlásában úgy fogalmazott, hogy a tárlat új távlatokat nyit Magyarország és Bosznia-Hercegovina kulturális kapcsolataiban. A festmények összekötnek embereket és nemzeteket, alkotókat és befogadókat, színeket és formákat. 

A tárlat február 11-éig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában