Helyi kultúra

2024.02.16. 08:20

A makói pályán sosem olvad el a jég

Töretlenül népszerű az év 12 hónapjában folyamatosan működő, most is fejlesztés előtt álló Deák Ferenc utcai fedett jégpálya – tudtuk meg Asztalos Pétertől, a Maros Télisport Egyesület (MTSE) elnökétől. A létesítményt sportolók, diákok és civil érdeklődők is használják.

Szabó Imre

A makói pálya a városban egy új sportágat honosított meg. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Mint korábban megírtuk, a Maros-parti városban 2009-ben döntött úgy az önkormányzat, hogy legyen egy akkor még mobil korcsolyapálya. Az időközben a civil egyesülethez került létesítményt azóta többször bővítették, korszerűsítették és ennek köszönhetően mostanra Makó a jeges sportok egyik fellegvárává vált.

A sikeres pályázatoknak, beruházásoknak köszönhetően különböző forrásokból összesen több mint 100 millió forintot költöttek el az utóbbi években a létesítményre, ennek köszönhetően biztonságosabb lett a pálya és a sátor, kapott a létesítmény öltözőket, irodát és szociális helyiségeket, mi több, egy hangulatos büfével ugyancsak gyarapodott Szügyi László csanádpalotai fafaragó jóvoltából. A pálya méretét is sikerült megnövelni. A speciális, úgynevezett inline pályának köszönhetően pedig a nyári időszakban is, lényegében az év 12 hónapjában használható a csarnok. Most – az elmúlt év tao-s pályázatainak eredményeként – hőszigetelt tető kerül a sátorra, aminek köszönhetően könnyebb és olcsóbb lesz a hűtés.

A Délmagyarország olvasói az elmúlt néhány évben figyelemmel kísérhették, miként erősödik meg a jeges sportok művelőinek tábora, különös tekintettel az utánpótlásra. Az MTSE ma már összesen 5 csoporttal működik. Asztalos Péter elmondta, ezen a hétvégén a Maros Télisport Egyesület három jégkorong csapata is jégpályára lép. A legfontosabb alighanem az a torna lesz, amelynek az U18-osok lesznek a házigazdái: a Marosi Pengék hokicsapata békéscsabai, pécsi és fővárosi együtteseket fogad. A tét nagy, az eredményen múlik ugyanis, hogy be tudnak-e jutni a főcsoportba. Persze nem csak sportolók szoktak siklani a jégen: délelőttönként az iskolák használják a pályát és rendszeresen fogadják a korcsolyázás iránt érdeklődő civileket is. Ezen a szombaton például Valentin-napi jégdiszkót tartanak délután 6-tól, amit kívánságműsor színesít este 7 és 8 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában