Farsangi forgatag: újrahasznosítottak egy tacsit, remek porszívó lett belőle

2024.02.17. 16:20

Annyi lett a télnek Vásárhelyen – Galéria

Kovács Erika

Lovak és kutyák is űzték a telet Hódmezővásárhelyen. Fotó: Kovács Erika

Jelmezbe öltözött kutyák és lovak üldözték el a telet. Koncz királyt legyőzte Cibere, most már jöhet a tavasz! Télbúcsúztató lovas- és kutyás farsangot rendezett szombaton, Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, ahol a fánkok, jelmezes lovak, lovasok, kutyák és gazdijaik is versenyeztek. 

Farsangi népszokásokkal és tréfákkal kezdődött a program. A lovas- és kutyás felvonulás délben érkezett a művelődési ház elé. A rendezvény részeként ifjabb Horváth István, a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület elnöke a legendás vásárhelyi lótenyésztőre, Kucsora Istvánra emlékezett, majd bemutatták a négy-, illetve kétlábú jelmezeseket.

Ilyet még a világ nem látott, két kenguru is ült a ló nyergében, Kanga és Zsebibaba vezették a felvonulást. Mellettük a csikós és a rendőrnő. Ott volt a sorban a halovány színű télkirály, de eljött a varázsló, Hófehérke a törpékkel, itt voltak a vak egerek, egy vadász is Vásárhelyre vágtatott, csakúgy, mint a postásnő. Az unikornis is nyeregbe pattant, de még az ananász is lovagolt, csakúgy, mint a kéményseprő, vagy egy csapata pantomimos. A fogatok érkezésekor pedig már szinte a vadnyugaton érezte magát az ember.

A kutyások és kutyák is színes kavalkádot alkottak. Felvonult Szörnyella de Frász, a borsó és a héja, az apáca és az ördög, az angyalok. Láttunk oroszlánkutyát zebrával, Minnie egereket, jött Piroska és a farkas, egy tacsi pedig porszívóként hasznosult újra. 

A felvonulás végén megvívott Koncz király és Cibere vajda. A csatában a tél ura veszített. A kiszebábot elégettét, a tél véget ért. A program végén a Csürhe Banda húzta a talpalávalót, majd a Hód Baranta pattogtatta az ostort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában