Helyi kultúra

2024.02.03. 08:20

Könyvajánló: Ana Reyes: Ház a fenyvesben

Timár Kriszta

Maya végzős volt gimiben, amikor a legjobb barátnője, Aubrey egyik pillanatról a másikra holtan rogyott össze egy Frank nevezetű enigmatikus figura jelenlétében, akivel azon a nyáron állandóan együtt volt. 

Hét évvel később Maya Bostonban él, a barátja teljes szívből szereti. Maya titokban szerfüggő, hogy el tudja viselni a múltbeli történés súlyát, az emlékezetkihagyásokat, a magyarázat nélkül maradt tragédiát. De egyszer csak lát a YouTube-on egy videót, amelyen egy fiatal nő hirtelen összecsuklik, és szempillantás alatt meghal. A helyszín egy étkezde, a nővel átellenben nem más ül, mint Frank.

Maya újra a trauma kellős közepén találja magát, amely azóta egész életére rányomta a bélyegét. Hazatér szülővárosába, Aubrey halálának helyszínére, hogy újra átélje azt a végzetes nyarat, belegondoljon, milyen hatással is volt rá annak idején Frank, és felidézze az őrjítő féltékenységet, amely majdnem megpecsételte kettejük barátságát Aubrey-val.

Egykori otthonában rábukkan valamire, ami megérteti vele, ez a történet jóval régebben, még az ő születése előtt kezdődött. Minden jel szerint újra fel kell keresnie Franket, aki még mindig ugyanott lakik, a fenyvesben.

A múltjával való szembenézés viszont nem megy zökkenőmentesen Mayának. Anyja házában feltárja életének korábbi töredékeit, és olyan rejtett üzeneteket vesz észre elhunyt guatemalai apja könyvében, amelyek korábban nem tűntek fel számára. Hogy megmentse magát, meg kell értenie a születése előtt írt történetet, de az idő egyre fogy, és hamarosan minden út Frankhoz vezet...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában