Helyi kultúra

2024.02.27. 20:30

Szegeden fordul a kocka az ősbemutatón

Koós Kata

Krausz Gergő, Sziládi Hajna, Fábián Péter, Barnák László és Vicei Zsolt mesélt a készülő Gazdálkodj okosan! komédiáról a REÖK-ben. Fotó: Gémes Sándor

Itt és most bontakozik ki a Gazdálkodj okosan! című komédia kalandja – derült ki a Szegedi Nemzeti Színház keddi közönségtalálkozóján, amelyet a közelgő, március 8-i ősbemutató apropóján rendeztek a Reök-palotában. Fábián Péter író-rendező a saját lakáshoz jutás problémakörét járja körül legújabb darabjában, amelynek története a mai Magyarországon, azon belül is Szegeden játszódik.

Egy harmincas éveiben járó szerelmespár, Krisztina (Sziládi Hajna) és Tamás (Krausz Gergő) szeretnének saját fészket vásárolni, ám a szükséges anyagi háttérnek híján vannak. Esélyeik azonban egy pillanat alatt megváltoznak, amikor albérletük pincéjében egy poros Gazdálkodj okosan! társasjátékra bukkannak. A Jumanji film mintájára ugyanis minden dobott lépésük valósággá válik.

A pince a sorsforgató játék során sok-sok egyéb hellyé változik, ahol a fiatalokra újabb és újabb kacagtató kalamajka vár. A jelmezek tekintetében pedig annyit árultak el az alkotók, hogy a címbéli társasjátékhoz hűen szocialista divatot idéző, varázslatos látványvilág vár majd a közönségre.

Barnák László főigazgató az est moderátoraként kiemelte, hogy a fiatal és az idősebb generáció tagjai számára egyaránt vonzó lehet az előadás, ugyanis a történet azt a kérdést is érinti, hogy mi történik akkor, ha több generációnak kell egy fedél alatt élnie.

A színészek a közönségtalálkozón megosztották saját legemlékezetesebb lakásélményeiket is. Krausz Gergőről kiderült, hogy másodéves korában egy ideig a Kaposvári Egyetem egyik L alakú folyosóján alakította ki átmeneti otthonát. Az előadásban hat szereplőt életre keltő Vicei Zsolt pedig soha nem vágyott saját lakásra, 28 lakhelye volt már Magyarországon, amelyek mindegyikében éppen közvetlenül beköltözése után kezdődött a lakásfelújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában