Helyi kultúra

2024.03.26. 14:45

Emlékek gyűjtésére lehet pályázni Vásárhelyen

Tábori Szilvia

A 20. század második felét kutató és feldolgozó Emlékpont megalapítása után rengeteg, életutakat feltáró interjú, vagy tematikus múltidézés készült. Fotó: Tábori Szilvia

Együtt megélt történelem címmel önéletírói pályázatot, valamint fiatalok bevonásával az idősebb generáció emlékeinek rögzítését, összegyűjtését indítja el a vásárhelyi közgyűjtemény. A diákok jelentkezhetnek interjúkészítésre, illetve a későbbiekben közvetlen környezetük múltidéző videóival pályázhatnak értékes ajándéktárgyakért.

Kihirdették az új pályázatokat.
Kihirdették az új pályázatokat.

Az idősebb, nyugdíjas korosztály számára önéletírói pályázatot hirdet az intézmény a személyes emlékek és a történelmi korszakok döntően írásba foglalt összegzésére. A tartalmi korlát nélkül anyagokat – amelyek azonban nem kizárólag írott, hanem akár hang- vagy videófelvétel formájában is beadhatóak – április végéig várják a szervezők.

A másik felhívással az ifjabbakat célozza meg a múzeum: vállalkozó kedvű fiatalokat keresnek, hogy – illő honorárium fejében – házról-házra járva összeírják azokat, akik szívesen megosztanák életük értékes és tanulságos pillanatait. Majd okostelefonnal rögzítik is a visszaemlékezéseket.

A két pályázati felhívás részleteiben a Vásárhelyi Valóság most megjelenő számában, illetve a múzeumi online és közösségi média felületeken ismerhető meg. Bővebb felvilágosítást a 70/603-8451-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában