Napszínes

2024.03.26. 21:30

Nyuszik, hímes tojások Derekegyházon

Kovács Erika

Húsvéti mesevilágot alakított ki Derekegyház központjában egy 10 fős önkéntes csapat. Nyuszik, virágok, hímes tojások, tyúkocskák díszítik a település főterét. Az ott lakó családok délutánonként kijárnak és fotózkodnak a kedves figurákkal, a Derekegyházon áthaladók pedig lassítanak, hogy gyönyörködjenek a látványban.

– Magánszemélyként kezdeményeztük a feleségemmel másfél évvel ezelőtt a település díszítését. Így jött össze egy kis csapat, akik szeretik a szépet és rászánják az idejüket az ötletelésre és a kivitelezésre. Önkormányzatunknak ugyanis nincs arra pénze, hogy kész elemeket vásároljunk – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere. Mára egy 10 fős kemény mag maradt, de várják a további jelentkezőket is.

– Először tavaly húsvétra készítettünk dekorációs elemeket, majd adventre és karácsonyra díszítettük fel a falu központját. Most felújítottuk a tavalyi húsvéti elemeket és újakat is készítettünk – említette meg a településvezető. Hogy jó munkát végeztek, erre nagyon sok visszajelzést kaptak. A derekegyháziaknak tetszik a díszítés. A kis csapat most virágosítást tervez, egy szakemberrel már beszéltek is, hogy olyan növények kerüljenek a virágágyásokba, amelyek jól alkalmazkodnak a helyi viszonyokhoz, és tavasztól őszig díszítsék a település központját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában