Szegedi hírek

2024.04.13. 16:30

Családi nap földön-vízen – Galéria

A Vízitelepen tartott családi napot szombaton a Dózsa iskola. A nap elsősorban a sportokról szólt: jó levegőn mozoghattak a gyerekek földön és vízen egyaránt.

Timár Kriszta

Többszáz diák mellett szülők és tanárok is részt vettek a Dózsa iskola családi napján. Fotó: Karnok Csaba

A Vízitelepen tartott szombaton családi napot a Dózsa György Általános Iskola. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen ez az iskola kötődik legszorosabban a Szegedi Vízisport Egyesülethez azzal, hogy minden évfolyamán van egy kajakos profillal működő osztály. Most azonban az egész iskola kitelepült a Tisza partján lévő bázisra, a kora nyári időben pedig egy sportos délelőttöt tudtak együtt tölteni szülőkkel, családtagokkal együtt.

A rendezvény díjátadással kezdődött: Szuromi István igazgató és Sík Márton, a Szegedi Vízisport Egyesület elnöke Kása Péternek adták át a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat, így az iskola közössége előtt is emlékeztettek arra, hogy a pedagógus megkapta ezt az elismerést Szeged városától március végén. Ezt követően több mint 200 gyerek egyszerre melegített be a hatalmas, füves területen, a zenés programhoz az intézményvezető is lelkesen csatlakozott. Ezután pedig beindult a sportélet a területen.

Az egyesületi versenyzők természetesen ezen a napon is edzettek, így 9 óra után nem sokkal elkezdődött a vízreszállás. Sík Márton elmondta, összesen 170 versenysportolójuk és további több mint 200 versenyzőjelölt volt itt ezen a délelőttön, akiknek közös edzést tartottak. 

A kisebbek, illetve azok, akik még nem kajakoznak, kenuznak, ennek köszönhetően láthatták, hogyan működnek ezek a vízisportok és ennek köszönhetően talán kicsit nyitottabbak lesznek 

– magyarázta. A két csapat között pedig a sárkányhajózással teremtettek hidat, aki ugyanis akart, ebben a formában vízre szállhatott előzetes tudás nélkül is.

Természetesen nem csak a vizes programokról szólt a nap. Rendeztek vegyes korosztályból összeállított csapatok között kézilabda-bajnokságot, voltak ügyességi játékok, vicces erőnléti feladatok, akinek pedig ez sem volt elég, ugrálóvárban is vezethetett le felesleges energiáiból. Délelőtt peonza-versenyt is rendeztek a mexikói világbajnok, Salvador de la Rosa vezetésével, ahol a legügyesebbek nyerhettek is ajándékokat. Mindeközben szólt a zene a területen, melyet egész nap egy negyedikes kisdiák, Vörös Csongor kevert DJ-ként.

Nagyon tetszik. Jó a hangulat és itt van sok barátom. Bár 10 órától edzésem van, nem baj, majd utána megint csatlakozok a többiekhez 

– foglalta össze élményeit a hatodikos Bence. 

Korábban egyébként  rendszeresek voltak az ilyen rendezvények a Dózsában, a Covid idején azonban minden leállt. 

Azt gondoltuk, most már itt az ideje ismét rendszeressé tenni az iskolán kívüli programokat

 – beszélt arról Csató Judit, a Szülői munkaközösség elnöke, miért rendeznek a tanévben már másodjára családi napot. Az SZMK és az iskola közös programja egyébként remek lehetőséget teremtett arra, hogy diákok, szülők és tanárok az iskolán kívül, egy kicsit más oldalról is megismerjék egymást. Úgy láttuk, ezzel sokan éltek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában