Szegedi hírek

2024.04.25. 01:44

Szeptemberben Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Delmagyar.hu

Fotó: Török János

Több mint 30 országból várnak indulókat a szeptember 8. és 14. között Szegeden sorra kerülő hőlégballon-világbajnokságra.

A sportág legrangosabb versenyére érkeznek résztvevők Ausztráliától Kanadáig, így Japánból, Kínából, Indiából, Brazíliából vagy a korábbi világbajnokság élvonalában végzett Egyesült Államokból. Először indulnak vb-n Kolumbia, Egyiptom, Izrael és Örményország pilótái - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

"Szeged lakói és a hőlégballon szerelmesei számára már megszokott, hogy időnként hatalmas, színes csodák úsznak be a látóterünkbe, hiszen a SZIA (Szeged International Airshow) is évente helyet ad ennek a látványos sportnak. 2021-ben mi lehettünk az Eb házigazdái, idén pedig nagy megtiszteltetés, hogy a világversenyt is mi láthatjuk vendégül" - mondta Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában