Szegedi egyetemi hírek

2024.04.08. 13:12

Többszáz programot kínál az Egyetemi Tavasz

Rengeteg koncerttel, művészeti programmal és előadással várja az érdeklődőket a SZTE Egyetemi Tavasz programsorozata. Szerdától május végéig tart a kultúra ünnepe, érdemes végigböngészni a kínálatot.

Timár Kriszta

Idén is gazdag programkínálattal jelentkezik az Egyetemi Tavasz – erről beszéltek a hétfő sajtótájékoztatón. Fotó: Karnok Csaba

Idén 19. alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája hagyományos tavaszi rendezvénysorozatát, az Egyetemi Tavaszt. A következő 7 hétben 70 helyszínen közel 300, többségében ingyenes program közül válogathatnak az érdeklődők. Kónya Zoltán, a SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese a rendezvényről szóló sajtótájékoztatón elmondta, tudományos, ismeretterjesztő, kulturális és szórakoztató programok, konferenciák is lesznek a kínálatban – ő például a természettudományok a művészetben tematikájú programot emelte ki.

Tajti Gabriella, a SZTE NKI Kulturális Iroda vezetője elmondta, bár a rendezvénysorozat hagyományosan a magyar költészet napján, április 11-én kezdődik, idén már egy nappal hamarabb, 10-én is lesz program, akkor rendezik ugyanis meg a Hallgatói Művészeti Versenyt. Erre összesen 50 produkcióval neveztek idén a fiatalok. Másnap, április 11-én tartják az egyetemi fotópályázat anyagaiból válogatott kiállítás megnyitóját és ezen a napon indul a Vers délben programsorozat. A rektori épület előtt az első verset Fendler Judit kancellár mondja majd el.

Az Egyetemi Tavasz hivatalos megnyitóját április 12-én, pénteken tartják Balázs-Piri Soma koncertjével. A május 31-ig tartó programsorozaton ezt követően számtalan program szerepel a kínálatban. Elindul a Fonó Klub, lesz Jazzfesztivál, több rendezvényt tartanak a Füvészkertben is és lesznek könyvbemutatók is – itt lesz például Grecsó Krisztián. A tudomány kedvelői pedig akár a Bolyai Intézet napján is részt vehetnek, ahol a matematikáról tartanak közérthető előadásokat.

A sajtótájékoztatón Száz Krisztina, az egyetemi énekkar karnagya elmondta, a kórus jövőre ünnepli fennállásának 100 éves évfordulóját, így már idén is a jubileumra készülnek. Gyűjtik például az anyagokat az énekkar történetét összefoglaló kiadványhoz. És persze ebben az évben is számos fellépésre készülnek: ők fogadják például a jövő kedden Szegedre érkező Karikó Katalint – ahogy a kórus annak idején másik Nobel-díjasunkat, Szent-Györgyi Albertet is köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában