delmagyar.hu podcast

2024.06.11. 16:30

Délmagyar podcast: az önkénteskedésről a Talentum Alapítvánnyal

Delmagyar.hu

A szegedi Talentum Alapítvány küldetésének tekinti, hogy felkarolja az alulról jövő társadalmi kezdeményezéseket, erősítse a közösségi tevékenységeket, fejlessze a nonprofit szektort és terjessze az önkéntességet. Mindehhez szükség van arra is, hogy a fogadó szervezetek és az önkéntességet vállalók egyaránt megkapják a megfelelő felkészítést, amelyet szintén magára vállalt az alapítvány.

Nemzetközi projektekben is részt vesznek, például idén a VERA programban az Európai Önkéntes Centrum pályázatához kapcsolódva. Az április elseje és december 10-e között zajló projektben a Talentum Alapítvány azt vállalta, hogy segíti a fogyatékkal élők bevonódását az önkéntességbe. Hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Miért jó önkénteskedni? Erről is kérdezte Zsivkovitsné Gyenes Krisztinát, a Talentum Alapítvány ügyvezető igazgatóját, szakmai vezetőjét Török Mónika, a HírFM munkatársa.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában