Helyi sport

2007.01.14. 15:19

A Dudás, Lukács duó válogatottakat vert

A papírformának megfelelően vereséget szenvedett a többszörös bajnok BVSC otthonában a férfi asztalitenisz Extraliga tavaszi nyitó fordulójában a Floratom Szeged AC.

Lombard-BVSC–Floratom Szeged AC 6–2
Budapest, Szőnyi úti csarnok. A szegedi győzelmeket szerezte: a Dudás, Lukács pár 1, Kriston 1.

A listavezetőhöz látogatott a Floratom Szeged AC együttese. Tóth Tibor edző tanítványai a találkozót megelőzően a tisztes helytállásban bízhattak. Bár az is jelzésértékű lehetett a mérkőzés előtt a fővárosiaknak, hogy a Szeged ellen játszották a legszorosabb meccset az őszi szezonban. Ennek igazolására bombameglepetéssel kezdődött a találkozó! A Dudás, Lukács páros parádés mérkőzésen győzte le döntő játszmában a Pro Tour-győztes Jakab és az év játékosának választott Zwickl kettősét! 0–1. Lukács az egyéniben is jól küzdött, játszmalabdához jutott a válogatott húzóembere, Jakab ellen, de végül veszített, 1–1, ahogy a szegediek első számú játékosa, Dudás is, bár ő nagyon megizzasztotta Zwicklt, 2–1. Kriston a kezdeti nehézségek után szoros meccsen múlta felül az ifjúsági válogatott Nagyot, 2–2.

Többen már mumusként emlegették a szegedi csapatot a hazai szurkolók közül, de a második körben beigazolódott a papírforma: Dudás hiába szorongatta Jakabot; Lukács sem tudta megismételni a hazai pályán mutatott bravúrját Nagy ellen; Kristonnak két játszma erejéig volt esélye Zwickl ellen; majd Nagy Dudás legyőzésével biztosította be a hazai sikert, 6–2.

Tóth Tibor: – Újból kitettünk magunkért az esélyesebb BVSC ellen, remélem, a ki-ki meccseken is hasonlóan játszanak majd a fiúk.

NB I, Kelet: Floratom Szeged II.–Jászkun Volán 4–14. A szegedi győzelmeket szerezték: Erdélyi 3, Szollár 1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában