Helyi sport

2007.01.25. 15:19

Meccsek Budapesttől Olaszországig

A Pick Szegeden kívül minden megyei első osztályú klubcsapat pályára lép a hét végén.

Kajdacsi (balról) nyerő ember lehet. Fotó: Segesvári CsabaSzeviép-Szeged

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata folytatja remek szereplését a bajnokságban. A Zala Volán elleni diadal a tizenharmadik volt a pontvadászatban, így a Tisza-partiak továbbra is a harmadikok. Holnap 17 órakor rangadót játszanak a szeviépesek a BSE otthonában.
– Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a Zala Volán elleni meccset – nyilatkozta lapunknak Mészáros Kornélia csapatkapitány –, így teljes csapattal léphetünk pályára a Városmajorban. A BSE ellen mindig kiélezett rangadókat vívunk, csak az utolsó pillanatokban dől el a találkozó. Nagyon fontos bajnoki előtt állunk, hiszen az esetleges sikerünkkel meglépnénk a nagy riválistól.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

A NB I A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban szokatlan időpontban, vasárnap 18 órától játssza újabb hazai meccsét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Az ellenfél a Zalaegerszeg lesz.
– A Zalaegerszeg az esélyes, de mint mindig, megpróbálunk bravúrt elérni. A mezőny kiegyensúlyozott, hétről hétre a szerencse is közrejátszik a sorrend alakulásában. A vendégek előzetesen a kiesés elleni harcban voltak érdekeltek, ám produkáltak egy 7:0-ás győzelmi sorozatot, így pedig már az élbolyban vannak. Az egész csapatunkon végigsöpört a hasmenéses betegség, de a fiúk nagyon akarnak, és hangoztatják: kit verjünk meg, ha nem az éppen aktuális ellenfelet? Ha végre egyszer legalább négy-öt ember jól játszana, emellett iszonyatosan fegyelmezetten védekeznénk, akkor biztos lenne a sikerünk. Fontos, hogy az első két negyed egyikében se aludjunk. Elsősorban a közönségünknek van tartozásunk, akiknek régen szereztünk már örömet – nyilatkozta dr. Elek András, a Vásárhely elnöke.

HNKC

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata a legutóbbi bajnokin remek védekezéssel 16–14-re nyert Békéscsabán. Szombaton 18 órakor hazai pályán nagyon fontos meccs vár Wolfékra a Kiskunhalas ellenében.
– Sikerült alaposan feltérképeznünk a Halast, megszereztük videón a szerdai Ferencváros elleni találkozójukat is – mondta Kiss Szilárd, a Vásárhely vezetőedzője. – Mostani riválisunk nagyon egységes, két-három éve együtt vannak, nagyon pontosan kell majd játszanunk, mert a hibákat azonnal megbüntetik. Jókaira és Nyikolajenkóra még mindig nem számíthatok. Biztos vagyok benne, hogy a Kiskunhalas is nagyon készül az összecsapásra, ötven-ötven százalék esélye van mindkét gárdának a sikerre.

Németh Toll Makó

A Németh Toll Makó élvonalbeli női kézilabdásainak ebben az esztendőben sem termett eddig sok babér. Legutóbb a Vác vendégeként szenvedtek vereséget 31–24-re, szombaton 18 órakor a Békéscsabát fogadják a Maros-partiak.
– Remélem, ott lehetek a mérkőzésen, ugyanis influenzás vagyok, 38,5 fokos lázam volt, most jöttem a kórházból és az orvos szigorúan fekvést rendelt – közölte Berzsenyi Mária, a Makó trénere. – De azt ígérte, szombatra meggyógyulok. Szerdán a Kikindával játszottunk idegenben edzőmeccset, gyakoroltunk. Nem eredményben gondolkozom, azt mondom, hogy a Vác elleni produkcióhoz képest ismét lépjünk előre, fejlődjünk egy kicsit.

Szeged Beton

A Szeged Beton VE OB I-es férfi vízilabdacsapata a megyei rangadón 10–5-re verte a Legrand-Szentesi VK-t. Szombaton 17 órakor a BVSC vendégeként nehezebb feladat vár Komlósiékra.
– Ha a tabellára pillantunk, mi a 3., ellenfelünk a 7. helyen áll, mi vagyunk az esélyesek – latolgatott Gyöngyösi András, a Szeged Beton VE mestere –, ezt kell realizálni majd a meccsen. A BVSC jobb, mint a Szentes, mi viszont jobbak vagyunk, mint a BVSC. A fővárosi együttesből a rutinos Németh Zsoltra és Balatoni Mátéra kell odafigyelnünk, az ő semlegesítésük kulcskérdés lesz. Szerdán a Partizan ellen délelőtt és délután edzőmeccsekkel készültünk, gyakoroltunk, nagyon hasznos volt. Rossz hír, hogy Mészáros István hétfő óta lázas, beteg, remélem a meccsre meggyó-
gyul.

Hungerit-Szentes

A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK OB I-es női vízipólósai szerdán 24–3-ra verték a sereghajtó Győrt. Holnap (kezdés: 16 órakor) Egerben sem sokkal komolyabb feladat vár a Kurca-partiakra.
– Nem lesz olyan könnyű találkozó, mint a Győr elleni, de bízom a magabiztos győzelemben – mondta Kocsis István, a Hungerit edzője. – Szremkó Krisztina ezúttal sem fog játszani, pihentetjük, de sajnos Kotovára sem számíthatok, még mindig nincs rendben a vízuma. Ezzel együtt a két pontot kötelező megszereznünk.

Ferroép-Szeged

Sima ügy – mondták a szakértők, amikor kiderült, ki lesz az ellenfele a férfi teke Bajnokok Ligájában a Ferroép-Szegednek. A címvédő ugyanis az olasz Fugger Sterzing csapatát kapta a nyolcaddöntőben, és már az első meccsen igazolta a tételt a Tisza-parti gárda: az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 8:0-ra nyert a Ferroép.
A találkozó visszavágóját holnap 13 órától rendezik A szegedi alakulat ma kora reggel kelt útra a következő kerettel: Földesi Zsolt, Kakuk Levente, Karsai László, Kecskés Miklós, Kiss Norbert, Kovács Gábor, Zapletán Zsombor.
– Nem árulok el nagy titkok, ha azt mondom, Olaszországba is győzni megyünk. A Sterzing pályája igen eredményes, nem csodálkoznék, ha megdöntenénk akár az egyéni, akár a csapat pályacsúcsot is – vélte Karsai Ferenc, a klub elnöke.
Jó hír a csapat híveinek, hogy Fekete László deréksérülése fokozatosan javul, és saját bevallása szerint egy hónap múlva talán már elkezdheti az edzéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában