Helyi sport

2007.01.02. 15:19

Tehetséges, ügyes csongrádi pólósok

A csongrádi vízilabdasport újabb esélyt kapott a „feltámadásra", egy nagyon tehetséges generáció bontogatja szárnyait a városban.

Újra esélyt kapott a vízilabda Csongrádon. A városban évtizedek óta nagyon sok tehetséget neveltek az edzők, de sajnos a gyerekek többsége a gyermek korosztályból kinőve nem Csongrád, hanem általában a Szentes hírnevét öregbítették, avagy más sportágat választottak.

Az önkormányzat döntése értelmében a csongrádi uszoda tovább működhet, így egy tehetséges csapat menekült meg a széthullástól. Az 1995-ös születésű gárda ugyanis 2006 nyarán a Hajós Alfréd uszodában a Világkupa-mérkőzések között rendezett mérkőzésen diadalmaskodva megnyerte a Sulipóló országos bajnokságot. Több ezer ember láthatta a sikerüket, s teljesítményüket a szakma is elismerte.

Ennek a bravúrnak a folytatásaként jelenleg százszázalékos teljesítménnyel vezetik a vidékbajnokságot. Versegi Zoltán és a Szentesről érkezett Kozák László munkájának köszönhetően az utánpótlás létszáma folyamatosan emelkedik, és egyre közelebb kerül annak a lehetősége, hogy felmenő rendszerben neveljék a gyerekeket és szélesítsék a bázist. Komoly, következetes és kitartó edzői munkával és a szülők áldozatkész segítségével a jövőben Csongrád jó hírét, hírnevét szeretnék öregbíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában