Helyi sport

2007.03.20. 15:19

Új-Zéland ellen gólparádét rendeztek Birosék

A melbourne-i vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a magyar válogatott könnyed, sziporkázó játékkal mutatkozott be: Kiss Gergelyék kiütéses vereséget mértek Új-Zélandra.

Szélpál László

Magyarország–Új-Zéland 21–5 (5–1, 6–0, 3–2, 7–2)
Férfi vízilabda-világbajnokság, Melbourne, D csoport, 1. forduló.
Gólszerzők: Kiss G., Biros 4-4, Szívós 3, Varga Dénes, Kis G., Kásás 2-2, Madaras, Benedek, Fodor, Varga Dániel, ill. Grace 3, Claridge 2.
További eredmények, A csoport: Szerbia–Németország 11–7, Olaszország–Japán 20–6; B csoport: Horvátország–Dél-afrikai Köztársaság 13–5, Ausztrália–Egyesült Államok 3–9; C csoport: Spanyolország–Kína 15–4, Görögország–Oroszország 10–7; D csoport: Kanada–Románia 9–8.

A nők után a magyar férfi vízilabda-válogatott is bemutatkozott a világbajnokságon. De amíg Pelle Anikóék rögtön rangadóval „nyitottak" az olaszok ellen, addig Benedek Tiborékra nem várt nehéz feladat. Sőt... Új-Zéland nemzeti csapatát ugyanis nem nagyon jegyzik a pólósok világában, igazából csak azért lehet számunkra, magyaroknak érdekes, mert ott játszik az a Boros Zoltán, aki évekkel ezelőtt még a Szegedben és a Szolnokban dobálta a gólokat.

Orosz győzelem a nyílt vízen

Tegnap egyetlen döntőt rendeztek az ausztráliai vizes sportok világbajnokságán. A nyíltvízi csatát az orosz Ilcsenko nyerte, a magyar Kovács Rita a 15. lett.
Eredmény, nyíltvízi úszás, női 10 km, világbajnok: Larisza Ilcsenko (Oroszország) 2:03:57.9, 2. Cassandra Patten (Nagy-Britannia) 2:03:58.9, 3. Kate Brookes-Peterson (Ausztrália) 2:03:59.5, 15. Kovács Rita 2:05:36.7, Barsi Klaudia helyezetlen.
Nem jutott tovább a női toronyugrás selejtezőjéből Mátyás Melinda a melbourne-i vizes világbajnokságon.

Most nem tudta bevenni sem [namelink name="Nagy Viktor"], sem az őt a fordulás után váltó Szécsi Zoltán kapuját. Pedig fenemód igyekezett, akárcsak társai, no de a mieink alapvetően más kategóriát képviselnek. Kemény Dénes legényeinek igazából majd csak a csoportmérkőzések után kezdődik a vébé, mert ahhoz nem férhet kétség, hogy Új-Zéland után a kanadaiakat és a románokat is simán legyőzik. A fő cél természetesen jövőre Pekingben megszerezni sorozatban a harmadik olimpiai aranyat, de a vb-elsőség is kellő motiváló tényező. Már csak azért is, mert az utóbbi három esztendőben minden jelentős eseményről a szerbek nyakába kerültek a legfényesebb medálok, Kásás Tamásék csak ezüstökkel vigasztalódhattak. Vigasztalódtak? Nem valószínű. Ezek a fiúk ugyanis győzelemre születtek.

Ezt Melbourne-ben először szegény új-zélandiak tapasztalták meg. Hiába vezettek már Varga Dénesék öt, majd tíz góllal, eszük ágában sem volt lefékezni. A mieink élvezték a játékot, mi pedig a tévékészülék előtt ülve remek csapatunk produkcióját. A fiúk úgy tették-vették a labdát, úgy lőtték a felső sarkokat, úgy fordultak le, úgy szereltek, ahogy illik, pontosabban fogalmazva, ahogy elvárható a világbajnokság egyik legnagyobb favoritjától.

A kétszeres világbajnok (1973, 2003) Magyarország holnap 9.40-kor Kanada ellen folytatja szereplését Melbourne-ben. A juharlevelesek ellen már minden bizonnyal ott lesz a vízben a tegnapi meccsről torokbetegsége miatt hiányzó [namelink name="Molnár Tamás"] is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában