Helyi sport

2007.05.31. 16:19

A görögök vendége lesz a magyar labdarúgó-válogatott

Holnap este fél kilenckor az Európa-bajnoki címvédő görögök vendége lesz a magyar labdarúgó-válogatott, amely Huszti Szabolcs nélkül utazott el a krétai Eb-selejtezőre. A Hannover középpályása zokon vette, hogy Várhidi Péter nem garantált neki biztos helyet a kezdőcsapatban, és lemondta a válogatottságot.

Méhes Gábor

– Kapitány úr, azt hittem morcosabb hangulatban találom.
– A Huszti-ügy kissé megzavart, de a fiúk nagyon elszántak. Nagyszerű a közösség, minden a legnagyobb rendben van – mondta Várhidi Péter, akit indulás előtt a Ferihegyi reptéren értünk utol.

– Benne volt a levegőben a perpatvar?

– Egyáltalán nem. Meglepődtem Huszti lépésén, és azt látom, hogy a társai is csalódtak benne, elítélik azért, amit tett. Csapatunk szerkezete valóban nem Husztira épül, de aki nem tud megküzdeni a helyéért, nem igazi futballista. Persze ez így még mindig tisztességesebb, mintha a meccs közben derült volna ki, hogy nem képes megfelelően koncentrálni.

– Lelkileg sikerült felkészülni az esetleges megpróbáltatásokra?

– A várható kezdőcsapatban szereplő játékosok közül Végh Zoltánt és Balogh Bélát leszámítva szinte mindenki külföldön játszik. Gera, Priskin vagy Tőzsér hozzászokott már a 30-40 ezres közönséghez és a pokoli hangulathoz. Természetesen számítunk a görög szurkolók pressziójára, de úgy gondolom, ennek semmiféle hatása nem lesz a mérkőzésre, mivel Krétán kevésbé félelmetes az atmoszféra, mint amilyen Athénban lett volna.

– Az eredményt illetően súgnak valamit a megérzései?

– Szoros meccs lesz. A görög válogatott a törököktől elszenvedett hazai 1–4 ellenére is az első helyre tör, egy újabb botlást azonban már nem engedhet meg magának. Eddig hozzánk hasonló kaliberű ellenfelekkel mérkőztünk, most viszont minőségi rivális következik, és a csapatot ez még motiváltabbá teszi. Holnap este kiderül, hogy jelenleg mennyit érünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában