Helyi sport

2007.05.29. 16:19

Ma folytatódik a Vasas–Szeged párharc

A férfi vízilabda OB I elődöntőjében ma 19.30-kor a Komjádi uszodában harmadszor is összecsap a Vasas és a Szeged Beton csapata. A nyolc pontig tartó párharc 4–4-re áll, így a mai találkozót akár sorsdöntőnek is lehet titulálni.

Szélpál László

Amikor az alapszakasz zárultával eldőlt, hogy az elődöntő egyik ágán a Vasas a Szegeddel méri össze tudását, a szakemberek többsége nagy összegben mert volna fogadni, hogy a fővárosi alakulat masírozik a fináléba. A Beton elnöke, Körtvélyessy Péter nem így fogalmazott, ő azt mondta, az angyalföldieknek van nagyobb esélyük a döntőbe kerülésre.
Azóta lezajlott két meccs, most még bizakodóbb a Tisza-parti klub első embere.

– Steinmetz Ádám és Varga Dénes sérülése nyilván nem jött jól a Vasasnak, nekünk viszont igen – jelentette ki Körtvélyessy. – Történelmet írhatunk, szeretnénk finálét játszani a Dominóval. Azért mondtam a Honvédot, mert eleve 4–0-ról indult az Eger elleni csatája, ahhoz pedig még hozzátett két pontot. A hét végén ugyan nyert az Eger, de nehezen tudnám elképzelni, hogy a Gerendás-legénység kétszer győzne a Kőér utcában. De nekünk persze nem ezt a párharcot kell figyelnünk, hanem magunkkal kell törődnünk. Lehet, hogy a semleges szemlélődők nem teljesen osztják a véleményemet, de én úgy gondolom, a Vasasnál kicsivel esélyesebbek vagyunk a döntőbe jutásra. Ötvenöt százalékot adok magunknak. Sorsdöntőnek tartom-e a mai meccset? Ha esetleg kikapnánk, akkor nem, hiszen akkor sincs veszve semmi, viszont, ha győznénk, igen, mert akkor vasárnap 13 órakor, hazai környezetben, tévés meccsen feltehetnénk az i-re a pontot.

A csapat szerbiai magyar balkezese, a rutinos Mészáros István nagyon készül a létfontosságú mai mérkőzésre.
– Játékban vagyunk, egységesek vagyunk, nagyon akarjuk a finálét – nyilatkozta a jobbszélső. – Természetesen nem pólózunk hibátlanul, de küzdünk, harcolunk. Szemünk előtt egy cél lebeg: döntőt akarunk játszani! Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora lehetőség kapujába érkeztünk. Ha ma nyerünk, behúzzuk a hazai partit is. Az ötödik meccsre, ami megint csak a Komjádiban lenne, nem szabad hagyni a fináléba jutás kérdésének eldöntését.

Az elmúlt bajnokságban még a Szeged sikeréért hajtott, most viszont a Vasas kulcsjátékosa Hosnyánszky Norbert. Azt mondja, őt egyáltalán nem lepte meg a Szeged remek teljesítménye.
– Ikszre állunk, ami azért sem mondható meglepetésnek, mert azt azért be kell vallani, hogy Steinmetz Ádám és Varga Dénes elvesztése komoly érvágás számunkra. Ádira egy darabig még biztosan nem számíthatunk, Dumi viszont lehet, hogy már a mai meccsen visszatér – jelentette ki Hosnyánszky. – Hozni kell a hazai találkozókat, és kész. Azt ugyanis jól tudjuk, tudtuk, Szegeden nyerni nagyon nehéz lesz. Szombaton fáradtak voltunk, sokat kivett belőlünk a három nappal korábbi dubrovniki Euroliga-mérkőzés, az utazás, most viszont pihentek leszünk. Még mindig mi vagyunk a fináléba jutás esélyesei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában