Helyi sport

2007.05.17. 16:19

Minden idők legnépesebb Világkupája a Maty-éren

Eltelt egy nap, Angyal Zoltán szövetségi kapitány azonban továbbra is tartja magát az elhatározásához: hétfőtől lemond. A Maty-éri kajakos és kenus Mol-világkupán a magyar válogatott hajói ma 8 órától az 1000 m-es előfutamokban startolnak.

Mádi József

Eltelt egy nap, Angyal Zoltán szövetségi kapitány azonban továbbra is tartja magát az elhatározásához: hétfőtől lemond. A Maty-éri kajakos és kenus Mol-világkupán a magyar válogatott hajói ma 8 órától az 1000 m-es előfutamokban startolnak, a nap döntőit pedig 15.30-tól rendezik az olimpiai centrumban.

Kapitány tervez, az élet végez. Hiába Angyal Zoltán akarata, mégsem indul a ma kezdődő szegedi Mol-világkupán a [namelink name="Janics Natasa"], Kovács Katalin páros. Sőt Kovács lemondta másik páros számát, 500 m-en Paksyval sem rajtol. Kovács az, akit az elmúlt hetekben, napokban történtek – Janics hangos, haragos távozása edzőjétől, Fábiánné Rozsnyói Katalintól, majd Angyal döntése, mely szerint hiába a szakítás a trénertől, a Janics, Kovács kettős mégis összeül – a legjobban megviselték. De Angyal bukta a legnagyobbat: mivel úgy érezte, nem tudta megoldani a feladatot, és így nincs értelme tovább csinálni, lemondott. A Világkupán még marad, aztán hétfőtől abbahagyja a válogatottnál. A témának győztese nincs. Vesztese se. Egyelőre. Nagy kérdés, a sportág hogyan dolgozza fel mindezt?

Ma tíz döntő lesz

A mai program, 8 órától: 1000 m-es elő- és középfutamok, 15.30-tól: női K4 500 m-es döntő, 15.35-től: 1000 m-es B-döntők, 17 órától: 1000 m-es A-döntők (17: C1, 17.08: férfi K1, 17.16: női K1, 17.32: C2, 17.40: férfi K2, 17.48: női K2, 18.04: C4, 18.12: férfi K4, 18.20: női K4).

Egy nap eltelt Angyal lemondása óta, a szakember aludt egyet az eseményekre, ám továbbra is kitart az álláspontja mellett.
– Nem változott semmi a bejelentésem óta, ezért én sem változtattam meg a döntésemet. Szeretnék százszázalékosan a Világkupára koncentrálni – mondta tegnap délután továbbra is készségesen Angyal.

A többfrontos, nagy vihart kavart Janics, Kovács, Angyal, Fábiánné történet mellett azért ne feledkezzünk meg a Mol-világkupáról sem. Főleg azért ne, mert ismét nagy dolgok vannak születőben: minden idők legnépesebb mezőnye, 51 ország közel ezer versenyzője áll rajthoz a versenyen. Szegeden válogatóznak a kanadaiak, a románok, a németek és a fehéroroszok, ellenfélben tehát nem lesz hiány.

A magyar csapat létszáma is igazodik a Maty-érre érkező külföldiekéhez, azaz: népes. Ötvennégy hazai kajakos és kenus – benne tíz Démász-Szegedi VE- sportoló – startol majd az eseményen szakáganként a következő leosztásban, férfi kajak: 18, női kajak: 11, kenu: 25 fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában