Helyi sport

2010.03.12. 21:16

Pályáról pályára, 2010.03.13.

Universitas Szeged

Dunaújváros–Universitas Szeged, ma, 15. A női póló OB I alsóházában (7–10. hely) érdekelt Universitas Szeged ma 15 órakor Dunaújvárosban a Héraklész II-vel (a magyar utánpótlás-válogatott második csapatával) folytatja szereplését. Lakó Gábor együttese az előző fordulóban döntetlent (10–10) játszott a Honvéd ELTE garnitúrájával.

– Kicsit csalódott voltam, mert elmaradt a várt, bekalkulált győzelem. A hibák kiküszöbölése érdekében a héten sokat játszottunk, összecsaptunk a Szentes lány ifivel, meg a HVSC fiú serdülővel is. Sok biztató jelet láttam, remélem, a Héraklész II. ellen három ponttal gazdagodunk. Három héttel ezelőtt hazai medencében simán nyertünk 10–5-re, most valószínűleg nehezebb dolgunk lesz, de a győzelemből nem engedünk, nem engedhetünk.

ASA-Consolis-HNKC

ASA-Consolis-HNKC–Fehérvár, ma, 18 óra. Nem túlzás, sorsdöntő mérkőzés vár ma este 6 órától az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdásaira, a Balogh Imsi Sportközpontban: a Fehérvárt mindenképpen le kell győzniük Wolféknak.

– Először is az újvárosi vereség okozta traumából kellett kikászálódnunk, majd a hétvégi feladatra koncentrálni. Igyekszünk megtenni a magunkét, az alap, hogy a minimális esélyünk megmaradjon a nyolc közé jutásra, hogy megnyerjük a találkozót. És az sem biztos, hogy a siker elég lesz... Kemény, parázs csata várható, hiszen ellenfelünknek, az Alcoának is élet-halál kérdés ennek a meccsnek az eredménye, a Siófokkal szembeni hazai fiaskót biztos nem kalkulálták. A mentális ráhangolódás, a pillanatnyi forma dönt majd, a mi helyzetünket nehezíti, hogy a gólkülönbségre, az esetleges siker nagyságára is figyelni kell. Akkor lehet egyértelmű a győzelmünk, ha az eddig alulteljesítő játékosok jobb produkcióval rukkolnak elő. Azt ígérhetem: az utolsó pillanatig küzdünk – zárta esélylatolgatását Dankó Ervin, a Vásárhely vezetőedzője.

Hungerit MetalCom- Szentes

Hungerit MetalCom-Szentes–ZF-Eger, ma, 16.30. Az OB I-es női vízilabda-bajnokság középszakaszának újabb összecsapásán a Hungerit MetalCom-Szentes a 3. helyen álló ZF-Eger együttese ellen száll medencébe a ligeti uszodában. Zantleitner Krisztina, a Kurca-partiak vezetőedzője elmondta: mindenki egészséges, harcra kész, és győzelmet vár tanítványaitól a Heves megyei alakulattal szemben. Ehhez azonban az kell, hogy az újvárosi meccsel ellentétben, jobban pólózzanak, mindenki azzal foglalkozzon, ami a feladata, betartsa a taktikai utasításokat.

Bodrogi Bau-IOS- Szentes

Pécs–Bodrogi Bau-IOS- Szentes, hétfő, 18 óra. A férfi vízilabda OB I-ben, a legutóbbi fordulóban hazai környezetben az OSC-t 9–7-re verő Bodrogi Bau-IOS-Szentes hétfőn a Mecsekalján, a Pécs vendégeként próbál meg minél jobban szerepelni. De vissza az OSC-mérkőzéshez, amit a vendégek műhiba miatt megóvtak, döntés az ügyben jövő héten várható. Dr. Tóth Gyula, a hazaiak trénere elmondta: csapata, a vendéglátó egyesület nem vétett a szabályok ellen. A szakember a hétfői találkozóval kapcsolatban közölte: a Pécs jelenleg jó formában van, de bízik abban, hogy a problémák, a gondok ellenére fiai helytállnak, küzdenek, és jól vízilabdáznak majd. Nehéz sorozat vár a Szentesre: hat nap alatt, hétfőtől szombatig három meccset játszanak Horváth Tamásék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában