Helyi sport

2013.10.08. 20:28

Aranyérem a jövőért

A Kecskeméten rendezett felnőtt cselgáncs országos bajnokságon a 81 kilogrammban az egész esemény meglepetését szerezte a Szegedi Judo SE versenyzője, Bürgés Milán, aki neves társak között nyerte meg élete első felnőtt magyar bajnoki címét.

Mádi József

Senki sem számított rá, hogy ő nyer. Olimpiai induló is volt a mezőnyben, ám amikor véget ért a nap, és a Szegedi Judo SE cselgáncsozója, Bürgés Milán (27) nyakába akasztották az aranyérmet az országos bajnokság 81 kilogrammos súlycsoportjában, már mindenki elismerte: megérdemelte a sikert.

A 81 kilogramm dobogója: a csúcson Bürgés Milán. Fotó: Kiss Endre

A 81 kilogramm dobogója: a csúcson Bürgés Milán.
Fotó: Kiss Endre

Kalydi második

A kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban lebonyolított dzsúdó ob-n a szentesi Pollák DSE versenyzője, [namelink name="Kalydy Patrícia"] (78 kg) a második helyet szerezte meg. A férfiak 81 kg-jában [namelink name="Ohát Ottó"] (Szegedi Judo SE) ötödik, míg [namelink name="Veszelovszky Kevin"] (Szatymaz SE) hetedik lett.

– Megleptem még magamat is, ezt nyugodtan mondhatjuk. Ám a sok év után kijárt nekem ez a diadal: öt bronz- és egy ezüstérmet szereztem a kecskeméti versenyig az országos bajnokságokon, és most végre összejött az arany. A debreceni Skapinyecz Dávidot waza-arival vertem, egy pécsit yukóval győztem le, majd az elődöntőben Nagysolymosi Sándort múltam felül, aki korábban búcsúztatta a londoni olimpiai induló paksi Csoknyai Lászlót. A nevekből is látszik, igen erős mezőny jött össze, egyedül [namelink name="Krizsán Szabolcs"] nem volt ott, aki betegség miatt hiányzott. Velem együtt öt olyan képességű dzsúdósról van szó, aki a nemzetközi mezőnyben is megállná a helyét. A többiek – így például Csoknyai és Krizsán – járják a világot, és ott értékes pontokat szereznek. Az elődöntő és a döntő emlékezetes marad, mert például Nagysolymosi ellen még sosem nyertem tétmeccset. Rengeteget edzek, talán ennek és a szerencsének is köszönhető, hogy jó napot fogtam ki. Úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó versenyem, de most elbizonytalanodtam a folytatáson. Ráadásul meghívást kaptam az olaszországi Trevisóba novemberben, illetve vár még rám a csapatbajnokság – az lenne a jó, ha szegedi színekben. Ez a siker új értelmet ad a jövőnek, amelyben már benne van az edzősködés: 8-tól 12 éves korig foglalkozom a gyerekekkel a Szegedi Judo SE-ben, összesen egy tucatnyi fiatallal. Ez bőven elég, hiszen így tudok mindegyikükre figyelni – mesélt a 27 éves országos bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában