Helyi sport

2014.08.12. 23:41

Lékóék sikere

Sakk, Tromsö - A magyar férfiválogatott legyőzte Romániát, míg a női csapat kikapott Mongóliától a norvégiai Tromsőben zajló sakkolimpia 10. fordulójában.

Munkatársunktól

A férfiaknál a szegedi [namelink name="Lékó Péter"] és [namelink name="Almási Zoltán"] egyformán remizett világossal, [namelink name="Balogh Csaba"] és [namelink name="Rapport Richárd"] viszont sötéttel begyűjtötte a teljes pontot, így a vége 3–1-es magyar diadal lett. A nőknél [namelink name="Mádl Ildikó"] sötéttel aratott sikere kevés volt a győzelemhez. A szegedi [namelink name="Papp Petra"] remizett ellenfelével.

Tíz forduló után a férfiak hét győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel az élcsoportban állnak, míg a nők hatszor győztek és immár négyszer kaptak ki. A mai szünnapot követően csütörtökön rendezik az utolsó fordulót.

Eredmények, 10. forduló, férfiak: Magyarország–Románia 3–1, a párok: Lékó P.–Lupulescu döntetlen, Parligras–Balogh Cs. 0–1, Almási Z.–Jianu döntetlen, Vajda–Rapport R. 0–1. Nők: Magyarország–Mongólia 1,5–2,5, a párok: Hoang T.–Batkhuyag 0–1, Tuvshintugs–Mádl I. 0–1, Gara A.–Bayarjargal 0–1, Bayanmunkh–Papp P. döntetlen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában