Helyi sport

2014.10.01. 16:30

Akár a legjobb négybe is kerülhet a Szeged VE

A hétvégén a Szeged VE férfi vízilabdacsapata számára is elkezdődik a szezon, hiszen a Theodora Magyar Kupa A csoportjában szerepel Pécsett. A klub Art Hotelben tartott sajtótájékoztatóján az elmúlt hónapok változásairól és a közeljövő terveiről is szó esett.

Papós Tamás

A nyáron visszavonuló háromszoros olimpiai bajnok, Molnár Tamás már ügyvezetőként volt jelen a sajtótájékoztatón, amelynek kezdetén elmondta, hogy kemény fába vágta a fejszéjét, de váéleménye szerint jó úton jár a csapat. - Hosszútávon egy színvonalas csapatot alakíthat ki ez a vezetőség, ehhez minden adott, keményen dolgozunk, hogy ezt elérjük. Utánpótlásunk komoly támaszt adhat később, de ezt a szezont nézve is vannak céljaink. A Szolnok és az Eger kiemelkedik a mezőnyből, de utána több olyan csapat van, amely egyfomán erős, a legjobb négy közé jutás is meglehet számunkra.

- Tényleg nagyon kiegyensúlyozott mezőny van a bajnokságban, ilyen kis különbség rég volt ennyi csapat között. Rövid határidőn belül szeretnénk névszponzort találni és elérni a már említett célt - egészítette ki Papesz mondandóját Juhász György technikai vezető.

Cserhalmi Julianna klubelnök kiemelte: alapos változáson ment át a csapat az eddigi főtámogató távozása miatt, 12 év után ez nehéz helyzetet teremtett, de az elnökasszonyt újraválasztották pozíciójában, aki próbált olyan csapatot összeállítani, amely sikeres lehet. - Amellett, hogy nagy nevek kerültek a vezetőségbe, a Szegedi Vízipóló Sulival szorosabb kapcsolatot teremtettünk, Szabó Zoltán szakmai igazgató vezetésével komoly fejlőddésen megy keresztül utánpótlásunk. 2-3 éven belül már a felnőtt kereten is látszódhat ennek a munkának az eredménye.

Varga Péter vezetőedző nyilatkozata.

Varga Péter vezetőedző elmondta, hogy a nyári munkával elégedett lehet, de nem teljesen. A fizikális felkészülés jól sikerült, de arra a terhelésre nem is lehet, amely előtt a következő másfél hétben állnak a fiúk. - Az elmúlt évekhez képest új helyzetbe kerültünk, az anyagiakat és a keretet illetően is. Szerencsés vagyok, hogy olyan rutinos játékosaim vannak, akik a sok fiatallal törődnek, támogatják őket és egy remek egységet alkotnak. Éles helyzetben majd kiderül, hogy kinek mennyire furcsa hogy korábban edzője vagy csapattársa voltam.

A tréner szerint a hétvégi Magyar Kupa csoportkörben csak a továbbjutás elfogadható, de nagyon szeretne a Pécs, az Ybl és a Vasas elleni négyesből elsőként továbbjutni. A kupaprogram, szombat, 10.30: Szeged VE-Pécs. 19.30: Szeged VE-Ybl. Vasárnap, 12 óra: Szeged VE-Vasas.

Kiss Csaba, elmesélte, hogy nagyon élvezi az SZVPS-ben az edzősködést, majd a csapatról is beszélt. - Máltáról való visszatérésem után kellemes meglepetés ért. A vezetőség segítségével sokkal jobban jött ki az egyesület az elmúlt hónapok változásaiból, mint ahogy sejteni lehetett. Remek keret és közösség jött össze Szegeden, amely szerethető lehet a város pólókedvelői számára.

Manhercz Krisztián elmondta, hogy nagyon örül, hogy Szegedre került. - Posztot tekintve például Kiss Csaba az ellenfelem, akitől sokat kérdezek, de Varga II. Zsolt is sokat segít nekem. Élvezem, hogy tőlük is tanulhatok, ahogy a többi fiatal is, így már-már összeértünk, de azért kell néhány éles mérkőzés.

Ahogy lejjebb látható, Hulmann Kristóf hiányzik a Szeged VE keretéből, róla kiderült: kapott egy külföldi lehetőséget, amelyet elvállalt, így a klubjával felbontotta szerződését és az ausztrál Perth csapatához igazolt. Távozása miatt Lakatos Máté és Török András is bekerült a felnőtt keretbe, mindketten a Szegedi Vízipóló Suli nevelései.

A Szeged VE kerete, kapusok: Meixner Marcell, Molnár Dávid. Mezőnyjátékosok: Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Chilkó Márton, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztán, Török András, Lakatos Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában