Helyi sport

2014.12.26. 21:15

SZKKSE: megmaradt a hitük

Szezont értékelünk-sorozatunk harmadik részében a női kézilabda NB I újonca, a Szeged KKSE következik. A csapat számára az őszi teljesítmény óriási csalódást jelent, a bajnokságban egyetlen pontot szerzett, de a bennmaradásban továbbra is hisz mindenki, így Marosán György vezetőedző is.

Papós Tamás

Egyetlen pont. Ennyit szerzett története első NB I-es őszi szezonjában a Szeged KKSE női kézilabdacsapata. Egy – már agyonnyert meccs meglepő végjátékával kialakuló – döntetlennél mindenki többre számított. Csalódás volt az elmúlt néhány hónap, ami miatt [namelink name="Dajka Bettina"], az együttes legjobb játékosa távozott is. A kölcsönbe kapott irányító is érezte, hogy nem kap megfelelő támogatást azoktól, akiket még nyerő emberekként igazoltak, azaz a légiósoktól. Szuzana Csubelával közös megegyezéssel már szerződést is bontott a klub, de a másik két légiós, [namelink name="Danijela Mistric"] és [namelink name="Marija Lojpur"] is tárgyal a vezetőséggel.

– Nem titok, hogy a légiósok mellett a kapusoktól is többre számítottam. Viszont örömteli, hogy voltak remek igazolásaink is. [namelink name="Gulyás Vanda"] 19 évesen bizonyította, hogy van jövője az élvonalban, [namelink name="Szabó Edina"] is fiatalon lett az egyik legértékesebb játékosunk, de összességében [namelink name="Barján Bianka"] szereplése is jó volt. Kiemelném még, hogy a védekezésben [namelink name="Albert Helga"] és Selmeci Sarolta teljesítményével is elégedett voltam, utóbbi játékos pedig várhatóan több lehetőséget kap tavasszal – emelte ki a legfőbb pozitívumokat [namelink name="Marosán György"] vezetőedző, aki a napokban hazai és külföldi játékosok videóit nézi át igen sokszor, hogy a távozókat pótolja.

Erre minél hamarabb szüksége lesz, hiszen kedden 18 órakor lesz az év utolsó hazai mérkőzése a Dunaújváros ellen – ez egyben a visszavonuló [namelink name="Lehmann-Dobó Andrea"] búcsúmeccse lesz. Ráadásul január elején is rendeznek bajnokikat.

A mester csalódott, de motivált. Marosán György szerint is összejöhet a bentmaradás. Fotó: Frank Yvette

A mester csalódott, de motivált. Marosán György szerint is összejöhet a bentmaradás. Fotó: Frank Yvette
– Az őszi szezon végén minden hétre más kerettel készültem, ezt az időszakot gyorsan szeretném lezárni, és újra teljes csapattal edzeni. Karácsony előtt megkérdeztem azokat, akik maradtak, hogy hisznek-e még bennem, és a kitűzött célunk, azaz a bennmaradás elérésében. Mindannyian igennel válaszoltak, így a motivációval nem lesz gond, keményen dolgozunk tovább – mondta a tréner.

Az őszi szezonra visszatérve a mester elmondta, hogy egy nagyon furcsa és számukra hátrányos jelenség volt észlelhető, amiből tavaszra előnyt kellene kovácsolni.

– Mindig akkor játszottunk a legjobban, amikor komolyabb csapatok ellen szerepeltünk, míg a közvetlen riválisokkal szemben nem a legjobb formánkat hoztuk. A Győr és a Ferencváros ellen is helytálltunk, amíg bírtuk erővel. Debrecenben például fantasztikusak voltak a lányok, de Békéscsabán is minőségi kézilabdát mutattunk be, ráadásul akkor Dajka Bettina nem is játszhatott sérülés miatt. Ezeket a dicséretes teljesítményeket kellene a rájátszásban megmutatni, ugyanis ott hat élet-halál harc vár majd ránk – tekintett előre Marosán György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában