Helyi sport

2016.02.18. 08:45

Érthetetlen hibákkal: ContiTech Szeged Diapolo-BVSC 5-8

A ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata hazai pályán is kikapott a BVSC-től az OB I alapszakaszának hajrájában.

Papós Tamás

ContiTech Szeged Diapolo-BVSC 5-8 (2-4, 2-2, 1-0, 0-2)

Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, A csoport, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Székely, Rubos.

ContiTech Szeged Diapolo: Meixner - Kiss Cs., Seman, VARGA II. ZS. 3, Manhercz K., Manhercz Á. 1, Kunac. Csere: Sedlmayer, Sánta, Pellei, Chilkó 1. Vezetőedző: Varga Péter.

BVSC: Györke - Czigány 1, CSAPÓ 2, Török, Létay, Ambrus 2, PÁSZTOR 2. Csere: Szabó Benc., Szabó Bend., Kovács 1. Vezetőedző: Martz Tamás.

Gól - emberelőnyből: 11/1, ill. 5/3.

Ötméteresből: -, ill. 1/1.


Szabó Zoltán, másodedző: - Mérkőzések óta sok indokolatlan hibát követünk el támadásban, ráadásul ezekből rendre gólokat is kapunk ellentámadásnál. Érthetetlen, hogy miért alakult ez így, ki kell deríteni az okát és javítani ezen.

 

18:25

Üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából, hamarosan kezdődik a ContiTech Szeged Diapolo és a BVSC közötti bajnoki rangadó a férfi vízilabda OB I alapaszakaszának hajrájában. Egy hazai sikerrel a Szeged bebiztosítaná harmadik helyét, ami a csapattól egy remek ajándék lenne a másodedzőnek, Szabó Zoltánnak, akinek mi is boldog születésnapot kívánunk!

2. perc

Neee! Varga II. Zsolt csúnyán fölé lő.

3. perc

Varga II. Zsolt még mindig az egyetlen szegedi gólszerző, de ő legalább már három találatnál jár, ezúttal emberelőnyben volt eredményes. 3-4

4. perc

Csapó csapása... 3-5

5. perc

Chilkó ejtéssel próbálkozik, nagyon gyenge kísérlet.

6. perc

Sedlmayer kicsit keményebben is foghatta volna Csapót, a BVSC játékosa gond nélkül lőhetett a bal felsőbe. 3-6

7. perc

Még a bírók is úgy fújnak, ahogy nem kellene, Kiss Csaba ritkán reklamál, de most joggal teszi: ellene szabálytalankodnak, ütésnek tűnt, erre elveszik tőle a labdát.

8. perc

Volt egy rossz passz szegedi emberelőnyben, hüledezett is megint a publikum, de a Manhercz-testvérek megoldották: Krisztián passzából Manhercz Ádám centerben kapásból szépít. 4-6 Volt ígéretes szegedi ellentámadás, de egy rossz passz miatt már elmúlt a veszély. Varga II. Zsolt egy parádés svéd csavarral próbálkozik, ami pont be is akadt volna a bal alsóba, de nem volt elég erős, így Györke ki tudta piszkálni a labdát.

2. negyed (2-2)

Ez a negyed legalább már döntetlen lett, de még mindig vannak bosszantó hibák a Szegednél, sokkal több kell a fordításhoz.

1. perc

Az ex-szegedi Török Béla lövése kapufa, aztán Varga II. Zsolt a túloldalon találja el a lécet. Peches perc mindkét csapatnak.

2. perc

Manhercz Ádám pattintott lövése fölé megy.

3. perc

Seman új sapkát kap, áll a játék. Nem sokkal később pedig Szabó Bendegúz sérülése miatt áll a játék, belekaphattak a szemébe.

4. perc

Meixner védése után újra a BVSC támad. Nagyon feszült meccs, az edzők is sokat reklamálnak, a vízben pedig olykor túl nagy a keménység. Most például Ambrus - aki nem egy vékony alkat - a hasa alatt víz alá meríti másodpercekig Varga II. Zsoltot, mégis ellene ítélnek. Nem értjük sokszor a bírókat.

5. perc

Kunac labdaszerzése szabályos és leleményes, sajnos a túloldalon Györke is szép megoldást mutat be, az átlátszó szegedi akciót olvasva kiúszik a kapuból és a védő helyett szere. Meg kell hagyni, ez tapsot érdemel.

6. perc

Sánta kiharcol egy emberelőnyt, Varga Péter azonnal időt kér. Sajnos Sánta rontja el a lehetőséget, kiejti a kezéből a labdát, és máris a BVSC támadhat.

7. perc

Chilkóóóóóóóó! Na, ez az! bepattintotta a labdát a bal felső sarokba, pedig ott nem volt sok hely, a védője is jól végezte dolgát, bravúros gól. 5-6

8. perc

Pásztor színészi képességeit bevetve kiharcolta, hogy Manhercz Krisztián kiállítása miatt emberelőnyben kezdje a BVSC az utolsó negyedet.

3. negyed (1-0)

Idegesek a szegedi játékosok, bár ez a BVSC olkyor kemény és színészi alakításai miatt nem is csoda, a bírói ítéletekről nem is beszélve. Ez persze mind nem lenne fontos, ha száz százalékot nyújtana a Szeged, mert akkor 2-3 góllal is vezethetne már...

1. perc

Manhercz vissuajöhet, a Szegedé a labda.

2. perc

Kunac lőt, de pont középre... Luxus.

3. perc

Szegedi emberfór, ezt ki kell használni! Varga Péter is tudja ezt, időt kér. Egyébként a Szegednek egy döntetlen is jó a harmadik hely bebiztosításához... Manhercz Krisztián lőne is az ikszért gólt, de a felső lécet találja el.

4. perc

Labdát szerez a Szeged, de Pellei is belelövi a kapusba a labdát. Ne már! Varga Ii. Zsolt pedig ütés közben lő, de nem fújnak semmit. Nem hisszük el ezt a meccset.

5. perc

Újra fórban a Szeged, de ebből sincs gól, Chilkó próbálkozása nagyon gyenge. A védelmünk egyébként remek, de kellene a gól...

6. perc

Ilyen nincs! Manhercz Krisztián ziccerben van, de a kapusba lövi a labdát. A sport törvényszerűsége: a hibák megbosszulták magukat, a túloldalon Kovács 5-7-re alakítja az állást.

7. perc

Fór, egy rossz lövés, mondhatni megszoktuk.

8. perc

 Ambrus állítja be a végeredményt. 5-8

8. perc

Volt egy rossz passz szegedi emberelőnyben, hüledezett is megint a publikum, de a Manhercz-testvérek megoldották: Krisztián passzából Manhercz Ádám centerben kapásból szépít. 4-6

4. negyed (0-2)

Oda-vissza veri a Szegedet a BVSC. A Valdor-Szentesi VK zuglóiak ellen szerzett meglepetés döntetlenjének most még inkább hálát adhat a Varga-legénység.

– Kilencvenöt százalékos volt az őszi szezon – 2015 végén így értékelt [namelink name="Varga Péter"], a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője. A hiányzó öt százalékkal egyetlen meccsre utalt, hiszen azon az alkalmon kívül minden célját elérte az együttes. Az OB I-hez köthető a hiányérzet, ugyanis a BVSC otthonában bajnokin kaptak ki Manhercz Ádámék.

ContiTech Szeged Diapolo-BVSC 5-8. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Ez még önmagában persze nem jelent tragédiát, hiszen egy ilyen kiváló ellenféllel szemben ez benne van a pakliban – ne felejtsük: a ferencvárosiak mellett az előző szezonban is a zuglóiakkal vívta a legnagyobb csatákat a Szeged. A játék képe sokkal inkább aggasztó volt, hiszen maga a tréner is úgy nyilatkozott: erre a vereségre nincs mentség, végig indiszponáltak voltak.

Egerben a Szentes

A bajnokságban hatodik helyen álló Valdor-Szentesi VK ma 20 órakor játszik bajnokit. Az ellenfél az Eger lesz, méghozzá idegenben. Lukács Dénes tanítványai ősszel 5–16-ra kaptak ki a hevesiektől, így a cél nem is lehet más, mint a tisztes helytállás és a szorosabb végeredmény kiharcolása.
Ezt még egyszer nem engedheti meg magának a Szeged, hiszen az alapszakasz A csoportjában komoly a tét: pénteken 18.30-tól az újszegedi sportuszodában egy győzelemmel bebiztosítja harmadik helyét a Varga-legénység.

Ráadásként pedig a visszavágás lehetősége is ott lebeg Kunacék szeme előtt, hiszen minden Tisza-parti pólóst rosszul érintett az a bizonyos 14–11-es őszi vereség. A középszakasz is lassan itt van, így önbizalom-növelőnek is tökéletesen beillik egy siker, főleg az Európa-kupából való kiesés után.

Lehetne akár szorosabb is az állás a két csapat között, a BVSC például helycserés lehetőséggel is várhatná ezt a derbit. Azért, hogy ez nincs így, a Szeged a Valdor-Szentesi VK-nak lehet hálás, amely meglepetésre döntetlent ért el a fővárosiak ellen.

Az A csoport állása

1.     Szolnok     12     12     0     0     173     –    74     36
2.     Eger     12     11     0     1     166    –     84     33
3.     Szeged     12     7     0     5     127    –     123     21
4.     BVSC    12     5     2     5     115     –    125      17
5.     Miskolc    12     5     1     6     113    –     134      16
6.     Szentes     12     3     2     7     111    –     152    11
7.     Kaposvár    12     1     1     10     74    –     128     4
8.      Tatabánya     12     1     0     11     93    –     152     3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában