Helyi sport

2016.04.16. 09:10

Emlékek az archívumból

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 23. részben 2006, 1991 és 1966 tizenötödik hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

Munkatársunktól

10 éve történt

Álomcsapatot választottunk

Rovatunk 35 sportújságírót kért arra, hogy az akkor még Pick Szeged néven szereplő klub álomcsapatát válassza meg. Minden poszton három játékosra lehetett szavazni, illetve edzőkre is. Az álomcsapat trénerét kérdeztük is arról, hogy mit gondol a névsorról, elsőre ezt válaszolta: – Hú! Félelmetes!


A tréner a következő jellemzéseket adta a csapat tagjairól.


Bartalos hihetetlen bravúrokra volt képes, zseniális kapusnak számított. A jobbszélső Oszlánczy András virtuóz játékos volt, kiszámíthatatlanságával őrületbe kergette a védőket. A jobbátlövő Nagy Lászlót világklasszisként említette, aki mindent tud a játékról. Az irányító Nikola Eklemovics látványos megoldásokra volt képes, a közönség vevő volt ezekre. A beállós Szabó László ötvözte az erőt, a dinamizmust, a sokoldalúságot. A balátlövő Bartók Csaba lövési repertoárja hihetetlenül széles volt. A balszélső Avart nagy munkabírás jellemezte, mindig képes volt megújulni.


Az álomcsapat: Bartalos Zoltán – Oszlánczy András, Nagy László, Nikola Eklemovics, Szabó László, Bartók Csaba, Avar György. Edző: Skaliczki László.

B csapat: Nenad Puljezevics – Tenke Endre, Lele Ambrus, Oláh Béla, Mezei Richárd, Tóth Géza, Szabadics Zoltán. Edző: Kővári Árpád.

C csapat: Fekete Róbert, Berta Róbert, Buday Ferenc, Daniel Andjelkovics, Barabás János, Ilyés Ferenc, Lesti István. Edző: Kovács Péter.

25 éve történt

A jövő reménysége: Fodor Rajmund


A gólvágó vízióriás – ezzel a becenévvel írtunk 1991-ben a később két olimpiai bajnoki címet szerző, akkor még 15 esztendős Fodor Rajmundról.


– Rajmund már úszni is nálam tanult – mesélte Lihótzky Károly, a klub akkori utánpótlásedzője –, de kitűnő fizikai adottságai miatt pólós lett. Húsz éve nevelek vízilabdázókat, így bőven van viszonyítási alapom, hogy elmondjam: nála nagyobb tehetség még nem fordult meg a kezem alatt. Példamutató az edzésmunkája, a viselkedése. Univerzális játékos, aki szervezőként és góllövőként is elsőrangú. Minden képessége megvan ahhoz, hogy egyszer nagyon magas szinten művelje ezt a sportot  – zárta a jellemzést a büszke edző. Igaza lett.

50éve történt

Még több biztatást!


Sportrovatunk a szurkolókhoz szólt, még nagyobb biztatást kérve. Az akkor leírtak pedig most is fontos üzenetnek számít a szurkolóknak: „Valahogy mindig a játékosoktól várjuk, hogy belendítsenek bennünket a szurkolásba, s közben megfeledkezünk arról, hogy lélektani szempontból rendkívül sokat jelent a csapat számára, ha biztatásunkkal az első percekben már mi adjuk meg a lendületet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában