Helyi sport

2016.04.11. 11:36

Valdor-Szentesi VK: jó hazai védekezés

A Valdor-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata - izgalmas mérkőzésen - magabiztosan verte 8-6-ra, alsóházi rangadón, a Debrecent. A védekezés nagy szerepet játszott a sikerben.

Imre Péter

Az alsóházban a szombati meccsig jobban, eredményesebben szerepeltek a szentesiek. Ez adhatott okot a bizakodásra, arra, hogy Lukács Dénes vezetőedző tanítványai otthon megverhetik a Debrecent. És a találkozó a legoptimistább forgatókönyv szerint alakult: a vezetést a házigazda Kurca-partiak szerezték meg, a hajdúságiak csak futottak az eredmény után, vagyis amíg tudtak, egyenlítettek.

Meccskomment


[namelink name="Igor LAZICS"],

a Szentes kapusa

– Jó mérkőzést játszottunk, talán az egyik legjobbat a bajnokság során. A jó védekezés segítette a munkámat, így könnyebb volt követni, kísérni a vendégek, a debreceniek próbálkozásait, lövéseit. Jól teljesítettünk, megérdemelten győztünk!


Ez az első negyed végéig sikerült (2–2), utána kettővel megléptek Belmontééktől Weszelovszkyék. és tették ezt annak ellenére, hogy Hegedűs Bencét már a második negyed közepén „kiszórták" a bírók. A Valdor magabiztosan, jól vízilabdázott, és ennek eredményeként az utolsó előtti etap zárásakor már 6–3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A debreceniek küzdöttek: kapusuk, Lévai kivédte Weszelovszky ötméteresét, de azt már ő sem tudta megakadályozni, hogy Radovan Latinovics a negyedik 8 perc elején négyre növelje az előnyt, 7–3. Ezután azonban – egy Sekulics-találattal megszakítva – zsinórban három debreceni gól következett, és már a még jobb felzárkózás, az egyenlítés is a levegőben lógott. Ott is maradt.


A Szentes végül a védelmek meccsén 8–6-ra nyert, és ezzel újabb fontos 3 pontot gyűjtött, ugyanis a hátralévő 2 fordulóban a Debrecent (30) és a szintén vereséget szenvedett Miskolcot (28) is behozhatják a 27 pontos Kurca-partiak.


[namelink name="Lukács Dénes"]: – Ebben a bajnokságban ma nyújtottuk a legjobb védekezést, elsősorban ennek tulajdonítom a győzelmünket. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen nagyon jó ellenfelet múltunk felül. Tanultunk a korábbi debreceni mérkőzésünkből – amikor 18 gólt kaptunk –, és a mai napon sikerült feltörni fegyelmezett, zárt védekezésüket. Szép sikert arattunk.


VALDOR-SZENTESI VK–DEBRECEN 8–6 (2–2, 2–0, 2–1, 2–3)


Férfi vízilabda OB I., középszakasz, alsóház, 6. forduló. Szentes, fedett uszoda, 250 néző. Vezette:

Molnár T., Kovács Cs. T.

Valdor-Szentesi VK: LAZICS (13 védés) – SEKULICS 2, Weszelovszky 2, LATINOVICS 2, Nagy M., Somogyi, VÖRÖS 1. Csere: Kókai, Pellei K., Tóth Gy., Lukács D., Hegedűs B., Lukács Á. 1. Edző: Lukács Dénes.

Debrecen: Lévai (8 védés) –Babay, Süveges, KÁLLAY 2, Halek, BELMONTE 2, Kincses. Csere: Müller, Smitula, Hoppál, Kurucz, Pataki 1, Szőke 1. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/1. Ötméteresből: 2/1, ill. –. Kipontozódott: Hegedűs B. (12.).



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában