Helyi sport

2016.04.23. 11:13

Vízilabda: sorsdöntők várnak a Csongrád megyei csapatokra

A férfi és női vízilabda OB I-ben is a helyosztó előtti utolsó bajnokiját vívja három Csongrád megyei csapat - sok múlik az eredményeken.

Munkatársunktól

A férfi vízilabda OB I-ben a BVSC bravúrja a Fradi ellen átírta a tervezett forgatókönyvet: vélhetően a zöld-fehéreket legyőző zuglóiak lesznek a ContiTech Szeged Diapolo ellenfelei az 5. helyért zajló párharcban, és nem a Honvéd.


Ez azért rossz hír, mert így a Tisza-partiak pályaelőnye elvész. A Szeged–BVSC csatához persze két dolognak teljesülnie kell: a vasutasoknak hozniuk kell a Vasas elleni meccset – ez gyakorlatilag borítékolható –, a Varga-legénységnek pedig pontot kell szereznie a Honvéd elleni, az újszegedi sportuszodában ma 17 órakor kezdődő találkozón. A vereség nem fér bele, mert ebben az esetben – ha a BVSC nyer – a két fővárosi rivális játszhat egymással az 5. helyért, a Szeged pedig így nem harcolhatná ki az Európa Kupa-indulást biztosító pozíciót.


A Valdor-Szentesi VK számára sem mindegy, hogy ma 19 órától a Pécs otthonában milyen eredményt ér el, bár az alsóház két első helyezettjének rangadóján, a Debrecen–Miskolc derbin is múlik, hogy a Kurca-partiak második vagy harmadik helyen végeznek a csoportban. Ha a Debrecen nyer, vagy döntetlen születik a riválisok összecsapásán, akkor a Szentes egy pécsi sikerrel megszerezné a második helyet.


Egyenlő pontszám esetén (ha a Miskolc kikap, és a Szentes ikszel) az egymás elleni eredmény miatt harmadik marad a Szentes. [namelink name="Lukács Dénes"] tanítványainak jól jönne a második hely, mert akkor a Debrecennel lenne párharcuk a 9. helyért, ha viszont nem lépnek előre a tabellán, akkor a Kaposvár lesz az ellenfelük a 11. helyért.


Ha a női OB I-ben a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem ma 15.30-tól idegenben is nyer az UVSE II. ellen, akkor Dalmádyék készülhetnek a párharcra az 5. helyért – várhatóan az Eger ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában