Helyi sport

2016.05.06. 09:55

Most dől el minden: a Csongrád megyei pólócsapatok helyosztókra készülnek

A férfiak itthon, a nők idegenben - ez a szombati felállás a Csongrád megyei OB I-es vízilabdacsapatok körében, hiszen a ContiTech Szeged Diapolo és a Valdor-Szentesi VK hazai pályán, a Hungerit-Szentesi VK és a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem pedig Budapesten és Egerben kezdi idei utolsó, mindent eldöntő helyosztó párharcát. Minden párosításnál az egyik fél második győzelméig tart a csata.

Munkatársunktól

Szeged férfi pólósai az ötödik helyért küzdenek, és ami ennél is fontosabb: az Európa Kupa- indulást érő pozícióért. Az a BVSC lesz az ellenfél, amelytől a Varga-legénység mindkét alapszakaszmeccsén kikapott, így a nemzetközi sorozat mellett a visszavágás lehetősége is motivációt jelent. A szurkolók külön örülhetnek, hogy az előrejelzés szerint zavartalan napsütés és 23 fok várható szombatra, ráadásul dupla derbit is láthatnak, hiszen a 16.30-kor kezdődő pólómeccs után a már nyitott újszegedi sportuszodából a csarnokba lehet menni, ahol a MOL-Pick Szeged–Csurgó kézilabdameccs kezdődik 18 órakor. Ha úgy alakul a párharc, akár ez is lehet Aljosa Kunac utolsó mérkőzése Szegeden, a horvát légiós öt év után távozik.


A Valdor-Szentesi VK esetében fordított a felállás, hiszen [namelink name="Lukács Dénes"] tanítványainak a 11. helyért azzal a Kaposvárral kell megküzdeniük, amelyet az alapszakaszban oda- vissza le tudtak győzni. Óriási izgalmak közepette mindkét bajnoki 8–7-es végeredményt hozott, az előjelek alapján tehát a Kurca-parton érdekfeszítő rangadóra van kilátás, érdemes lesz szombaton 16 órakor a városi sportuszodába látogatni. Kedden 17 órakor is, ugyanis a görögök elleni világliga- mérkőzést Szentesen játssza a magyar férfi vízilabda-válogatott.


– Éremszerzéssel a körülményekhez képest jó szezont zárhatnánk – így nyilatkozott [namelink name="Tóth László"], a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője a női OB I bronzcsatája kapcsán. A friss LEN-kupa-bronzérmes együttes szombaton 19 órakor kezdi az első mérkőzést a BVSC otthonában, ahol az alapszakaszban 11–11-es döntetlent ért el. Most az iksz nem lehetséges, ha szükség lesz rá, akkor ötméteresek döntenek.


A férfiakhoz hasonlóan a női szegedi klub is az ötödik helyre hajt, ismét az Eger ellen. A párharc első összecsapását a hevesieknél szombaton 18 órakor vívja a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem. Dalmádyék tavaly nem tudták megnehezíteni riválisuk dolgát, ezúttal szorosabbá szeretnék tenni a párharcot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában