Helyi sport

2016.05.03. 13:18

Taroltak az ob-kon a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE versenyzői

Áprilisban minden hétvégén versenyeztek a szegedi tollaslabdázók.

Több mint négyszáz gyermek részvételével Szegeden rendezték az országos diákolimpia döntőjét, ahol a legkisebbeknél Bozsogi Mira nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, szettet sem vesztett, míg Tóth Dóra négy győzelme az ötödik helyre volt elegendő. Sebők Barnabás és Mucsi Benedek minden mérkőzését megnyerte, aranyérmesek lettek, Gellért Benedek harmadikként zárt. A legidősebbeknél Könczöl Kristóf szintén bronzérmes lett, Káity Sára fantasztikusat nyújtva a legjobb négy közé verekedte magát, Bálint Máté és Könczöl Ádám pedig a nyolc között vérzett el. Bozsogi Anna az elődöntőig jutott, Pápai Balázs és Sándorházi Vivien a tőlük megszokott színvonalú játékkal verték a mezőnyt. Pápai Bálint a döntőig menetelt, de ott döntő szettben kikapott ellenfelétől. A Tisza Tollas SE versenyzői öt arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet nyertek.


Az U15-ös magyar bajnokságon előre borítékolható volt, hogy Sándorházi Vivien a kazanyi Eb-ezüst után arannyal tér haza, és magabiztos játékkal, szettveszteség nélkül meg is nyerte a versenyt. Pápai Bálint már a nyolc között kikapott, Könczöl Ádám az idősebbek között  próbált szerencsét, de hamar elvérzett. Matusovits Döme minden mérkőzését elvesztette.


Pécsett az U13-as korcsoportban rendezték az ob-t. A 10 éves Sebők Barnabásnak a tapasztalatgyűjtés volt a célja, ez sikerült. Mucsi Benedek az elődöntőig, Könczöl Ádám a fináléig menetel, előbbi bronz-, utóbbi ezüstérmes lett, míg párosban Dulcz Bendével az elődöntőig jutottak. Bozsogi Anna a négy közé jutásért összekerült az első kiemelt, toronymagas esélyes Mészáros Petrával, és egy 50 perces csatában, döntő szettben legyőzte őt, ám mivel elfáradt, később be kellett érnie a bronzéremmel. Párosban esélyeshez méltóan nyert.


A 19 évesek között indult négy szegedi játékos, közülük hárman csupán 16 évesen. Könczöl Kristóf és Bálint Máté az első fordulóban kikapott, Sándorházi Vivien és Pápai Balázs viszont simán vette az akadályokat, elődöntőbe jutottak.  Pápainak ez volt a végállomás, Sándorházi viszont a fináléba is bejutott, bronzzal és ezüsttel zártak az idősebbek között. Bálint Máté és Dulcz Zsombor fiú párosban az elődöntőben kapott ki a végső győztestől. A versenyzőket Dian Ayu Mayasari és Didi Purwanto készítette fel. A szegediek számára a következő három hét programjában még egy ob, egy németországi verseny és az utánpótlás csapat bajnokság szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában