Helyi sport

2016.05.19. 13:06

Valdor-Szentesi VK: heten távoznak, hárman érkeznek

A Valdor-Szentesi VK 12. helyen végzett OB I-es férfi vízilabdacsapatából heten távoznak, és eddig három új játékos írt alá szerződést a Kurca-parti egyesülettel.

Imre Péter

– A külföldiek, [namelink name="Igor Lazics"], [namelink name="Radovan Latinovics"] és [namelink name="Luka Sekulics"], távoznak a Valdor-Szentestől. Rajtuk kívül még [namelink name="Lukács Dénes"] vezetőedzővel együtt elmegy két fia, [namelink name="Dénes Dorián"] és [namelink name="Ábel Benedek"], valamint nem számíthatunk a következő bajnokságban Hegedűs Bencére és Nagy Mártonra sem, utóbbi a Szegedhez igazolt – sorolta a neveket a klubon belül a férfi vízilabdaszakágért felelős elnökségi tag, [namelink name="Bujdosó Tamás"]. Elárulta, a csapatkapitány, kétszeres gólkirály [namelink name="Weszelovszky László"] sorsa még bizonytalan, tárgyalnak vele.


Az érkezési oldalon eddig hárman vannak: [namelink name="György Dávid"] a Honvédot, [namelink name="Takács János"] a Miskolcot, [namelink name="Kiss Kristóf"] pedig az UVSE-t cserélte a Valdorra. Az első 1, az utóbbi kettő pedig 2 éves szerződést kötött az egyesülettel. Még további játékosokkal tárgyal a klubvezetés, de fokozottan számítanak az utánpótlás tehetségeire, valamint az edzői posztot is házon belül oldják meg. Nevet még nem akart mondani Bujdosó.


– A 12. hely csalódás, ezzel csak a minimális célt, a bennmaradást teljesítette a csapat; bár az is igaz, egy meccsen múlott, hogy nem a 9. helyért meccselhettünk – közölte Bujdosó Tamás. Hozzátéve: az utolsó két mérkőzésen lelkesedésről, akarásról már nem lehetett beszélni. Arról is suttognak Szentesen, hogy a fiúk Hungerit Zrt. általi támogatottsága – kis túlzással – töredéke lesz az eddigieknek. Az elnökségi tag ezzel kapcsolatban elmondta: a női és a férfiegyüttes költségvetése is csökken, a nagyságrendről nem szólt, annyit még megemlítve: egyre nehezebb szponzort találni.

– A következő bajnoki évben mindkét gárdánál a jövő alapjának a lerakása, az építkezés lesz a feladat. Ehhez igazodnak majd a célkitűzések és a már tárgyalt igazolások. Nem szerződtetünk feleslegesen máshonnan játékost, az utánpótlás-nevelésre még nagyobb szerep vár, mint eddig – mondta el Bujdosó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában