Helyi sport

2016.06.07. 11:02

SZKKSE: Barna Éva álma teljesül

Rutinos, sok csatát megélt játékossal, Barna Évával kötött szerződést az SZKKSE NB I/B-s női kézilabdacsapata. A több NB I-es klubban is szereplő irányító-átlövő nagy erőssége lehet a szegedi együttesnek.

Munkatársunktól

Maradnak az NB I/B-ben


Bajnok lett a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. [namelink name="Dankó Ervin"] együttese kiharcolta az NB I-be jutást, tegnap azonban a vezetők hivatalosan is jelezték a szövetség felé, hogy nem vállalják az osztályváltást, ami komoly anyagi terhet jelentene a klubnak.

[namelink name="Szepesi Ivett"] után újabb nagy tapasztalattal, NB I-es múlttal rendelkező játékost szerződtetett az SZKKSE NB I/B-s női kézilabdacsapata. [namelink name="Barna Éva"] visszatér szülővárosába.


– Az irányító-átlövővel sokat erősödik a csapat – mutatta be az új játékost [namelink name="Bella Árpád"], a klubvezető –, a rutin pedig számunkra sokat ér, mert sok fiatal játékos található a keretünkben. Az új edző, [namelink name="Bakó Botond"] egyik kérése volt, hogy állapodjunk meg Évával, aki örömmel fogadta a megkeresést, és mondott igent a szegedi szerződésére, amely egyelőre egy évre szól.


Barna Éva az MTK csapatából tér vissza szülővárosába, Szegedre. Fotó: mtk.hu

Barna Éva az MTK csapatából tér vissza szülővárosába, Szegedre. Fotó: mtk.hu

Barna Éva a Szegedi DKSE- ben kezdte karrierjét, Hódmezővásárhelyen, a HNKC-ben lett élvonalbeli játékos, majd a Ferencvárosba igazolt. Kipróbálta a légióséletet, a Kanári- szigeteken a BM Rocasában játszott, 2006-ban pedig egy másik Csongrád megyei csapathoz, a Makóhoz szerződött. Miután a Maros-parti klub csődbe ment, Kiskunhalasra került, majd jött egy izlandi kaland, amely után a Hunnia és a Siófok érintésével igazolt régi-új csapatához, a Kiskunhalashoz. Ezután egy idényt a Debreceni VSC gárdájában szerepelt, majd az MTK szerződtette, innen érkezik Szegedre.


– Amikor elkezdtem kézilabdázni, az volt az álmom, hogy ha befejezem a pályafutásom, akkor az Szegeden, az újszegedi sportcsarnokban történjen meg – nyilatkozta az SZKKSE új játékosa, Barna Éva. – A karrierem vége felé járok, ezért jövök vissza Szegedre, mert itt komoly célokért játszhatok még, és végre itthon leszek, aminek leginkább a családom örül majd. Célunk a következő szezonban az 1–2. hely megszerzése, amire az új trénerrel, Bakó Botonddal képes lehet majd a csapat, sőt, én olyan típus vagyok, aki mindig nyerni szeretne, így nem tartom elérhetetlen célnak a bajnoki aranyérmet sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában