Helyi sport

2016.07.06. 12:16

Mocsári Bence berlini aranyérme

A közelmúltban Berlinben rendezték meg a nyílt nemzetközi paraúszó bajnokságot, 27 nemzet, 129 egyesület 460 sportolójának részvételével.

Munkatársunktól

A világranglistás versenyen [namelink name="Mocsári Bence"] (S9-es kategória), a Szegedi Úszó Egylet sportolója a magyar paralimpiai csapat utánpótlás-válogatottjaként képviselte Magyarországot 4 úszótársával, Szabó Szilárddal (S10), Iván Bencével (S6), Bognár Gergővel (S3) és Marinov Szabolccsal (S9) együtt. A válogatottat Sós Csaba szövetségi kapitány, Becsey János csapatvezető és Jancsik Árpád edző kísérte el a megmérettetésre.


A négynapos viadal során a délelőtti előfutamokból több A és B döntőbe is bejutottak a fiúk, Mocsári Bence az 50 méteres gyorsúszás junior A döntőjét – igen szoros küzdelemben – megnyerte Szabó Szilárd és az olasz Simone Barlaam előtt, így neki szólhatott a Himnusz. Bence a 200 méteres gyorsúszás döntőjében 2., 100 méter gyorson 4.,  200 méter vegyes úszásban 7. helyezést ért el.


A magyar csapat a döntőkben összesen 2 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel lett gazdagabb. A fiúk nagy egyéni csúcsokat úsztak, így a felnőtt világranglistán egyre előkelőbb helyeket szereztek, fiatal koruk dacára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában