Helyi sport

2016.09.23. 10:15

Szabadidősport: a kifutón futottak Szegeden

A Csongrád Megyei Szabadidősport-szövetség több mint 1100 embert mozgatott meg a múlt hétvégén a sportos rendezvényein keresztül, szombaton a földön, illetve a Tisza, Maros folyók közelében, vasárnap pedig majdnem a levegőben.

Munkatársunktól

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Marosmenti Félmaraton Kerékpár- és Gyalogtúra a Marosmenti Mocorgók szervezésében. A félmaraton távja huszonegy kilométer volt, a makói strandtól a versenyzők elfutottak Apátfalva központjába és onnan vissza.


A kerekezőknek 52 kilométert kellett teljesíteniük, ők is elmentek Apátfalváig, ahol nem fordultak mindjárt vissza, hanem Nagylak, Kövegy érintésével a csanádpalotai úton tértek vissza Makóra. A Maros-part őszies hangulatát több mint 400-an választották, csak a sportágat, illetve a távot kellett kiválasztaniuk a lelkes amatőr sportolóknak. Ugyanezen a napon 20. alkalommal rendezték meg a Csongrád–Szentes (G)átfutást. A Csongrádról induló rendezvényen közel 600-an álltak rajthoz. A szentesi befutónál Rió olimpiai 10. helyezett súlyemelője, Nagy Péter segédkezett a díjátadásban.


Vasárnap délelőtt a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé keretein belül különleges és egyedülálló programokkal várta a Csomszisz a szegedi reptérre kilátogató családokat. A kizárólag repülőgépek által használatos kigördülő-, illetve kifutópályát ezen a délelőtt a futók, görkorcsolyázók, rollerezők és gördeszkázók foglalták el. A 2 kilométeres távot két lábon vagy két, illetve négy keréken tették meg a gyerekek, felnőttek.


A Tornádó Team SE lelkes görkorcsolyázói és szüleik buzdították mozgásra a közel 100 sportolót, és így lett a kifutó a szabadidős versenyzőké, sportolóké! A repülőgéphúzó verseny is roppant népszerű programnak ígérkezett, hiszen a közel 700 kg-os Zlin 326 Trener Master repülőgép nemcsak az apukákat vonzotta, hanem a gyerekeket és az anyukákat is. Mindenki meg szerette volna mutatni az erejét egyéniben vagy párban a közel 30 méteres távon, a többségüknek sikerült is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában