Helyi sport

2016.12.20. 19:30

Bejelentette visszavonulását az olimpiai bajnok szegedi kenus, Vajda Attila

Visszavonult a versenysporttól Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ-Szeged 33 esztendős, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenusa. A klasszis sportoló a Délmagyarország keddi, 47. Az év sportolója díjátadó gáláján jelentette be döntését.

delmagyar.hu

Megszokott dolog, hagyomány, hogy a Délmagyarország Az év sportolója díjátadó gáláján aktív, ismert versenyzők is adnak át elismeréseket. Az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE U23-as világbajnok kajakosa, Birkás Balázs Vajda Attilától vehette át az elismerést, a CE Glass díszes üvegtrófeáját. Ezek után az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus személyesen is szeretett volna szólni a Hungi Vigadóban összegyűltekhez, és bejelentette visszavonulását.


- Minden döntés nehéz, amit meghozunk, az életem újabb döntése is az volt, de meghoztam. Tizenhárom év után komoly elhatározásra jutottam: kaptam egy lehetőséget, amellyel élni szeretnék. Tajvanon leszek edző, így a sportpályafutásom igazából hivatalosan befejeződött. Búcsút intek kedvence számomnak, a kenu egyes ezer méternek. Igaz, a hazai ötezer méteres válogatókra még megpróbálok eljönni, de az időm nagy részét Tajvanon töltöm majd, ahol huszonhét tanítványom lesz egy klubnál. Sokat utazom, és ingázok Tajvan és Szeged között - jelentette be Vajda Attila, akivel a szerdai Délmagyarországban hosszabb interjút olvashatnak.

Élete legnagyobb sikere volt a pekingi olimpiai arany.

Élete legnagyobb sikere volt a pekingi olimpiai arany.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában