Helyi sport

2019.02.26. 12:27

Mesterhármassal járult hozzá a 7-1-hez: Rutai Balázs, a Tiszasziget játékosa a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Az őszi bajnok Tiszasziget magabiztos győzelemmel nyitotta a tavaszt, a székkutasi sikerből Rutai Balázs mesterhármassal vette ki a részét, így őt választottuk a forduló gólvadászának.

V. P.

Szezonbeli első mesterhármasát jegyezte a Tiszasziget támadója, Rutai Balázs. A góllövőlista éllovasának akadt már négy-, sőt hatgólos meccse is, a Székkutas elleni 7–1-es győzelem alkalmával viszont klasszikus mesterhármassal jelentkezett, amivel immáron 20 találatnál jár az idényben.


– Az elsőnél egy védők mögé beívelt labdát passzoltam el a kapus mellett egy átvételt követően, majd balról vezettem befelé, és tekertem el a hosszú felsőbe. A harmadik egy beívelés után született, a kijövő kapus fölött kapásból átpörgettem a labdát – emlékezett vissza a találataira Rutai.


A Tiszasziget ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta, megszerezte szezonbeli tizenharmadik sikerét, így továbbra is hatpontos előnnyel áll a tabella élén az Algyő előtt. 

Egy a háromból. Rutai (jobbról) gólt szerez. Fotó: Facebook/Tiszasziget

Egy a háromból. Rutai (jobbról) gólt szerez. Fotó: Facebook/Tiszasziget

– Háromesélyes mérkőzésként készültünk a székkutasira, hiszen ez volt az első tavaszi meccsünk. Az első negyed órát leszámítva jól játszottunk, a végén becsúszott egy kis szépséghiba a kapott gól miatt, de nem volt kérdés a győzelmünk. Egy jó rajt karácsonyig elkísér, nekünk most elég lenne nyárig, igyekszünk minél több pontot szerezni, aztán meglátjuk, mire lesz elég – tette hozzá Rutai, aki az U19-es bajnokságban négy mesterhármast szerzett, ugyanis a Mindszentet 12 góllal szórta meg, emlékezete szerint ez volt pályafutása legeredményesebb nagypályás mérkőzése. 


– Motivál a gólkirályi cím, de nem bánnám, ha bajnokok lennénk, viszont nem én lennék a legeredményesebb góllövő – zárta a 21 éves játékos.

Címkék#gólvadász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában