Helyi sport

2019.03.20. 12:56

Közel 100 ország több mint 1200 résztvevőjét várják - önkénteseket keresnek a szegedi kajak-kenu világbajnokságra

Nagyrészt ezen a versenyen dől el az olimpiai kvóták sorsa. Legyen Ön is részese az élménynek önkéntesként!

"A világ közel 100 országából, több mint 1200 résztvevő érkezik a nyár végén Szegedre, a gyorsasági kajak-kenu világbajnokságra. Az esemény azért igazán különleges, mert nagyrészt ezen a versenyen dől el az olimpiai kvóták sorsa. A tét tehát hatalmas, ugyanis Tokióba Szegeden keresztül vezet minden leendő bajnok útja.

Belülről átélni az eseményeket, találkozni a sportág legismertebb alakjaival, tapasztalni a sokszínűséget, a kultúrák találkozását és így azonosulni egy világverseny hangulatával igazán különleges élmény.

Szeretsz csapatban dolgozni? Érdekel a kajak-kenu? Vagy esetleg Te is ezt a sportágat űzöd? Szeretnéd közelebbről is megismerni egy sportrendezvény szervezési folyamatát? Akkor önkéntesként légy része a szervezők csapatának!"

- így szól a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felhívása, amelyben az augusztusi szegedi kajak-kenu vébére toboroznak önkénteseket. A világbajnokság honlapjáról kiderül, hogy sokféle feladatban tudnak részt vállalni az önkéntesek: keresnek segítőket többek között a hajók mozgatásához, a vízre szálláshoz, a rendezvényszervezéshez, az akkreditációhoz, a versenyzői tájékoztatáshoz, a sajtóirodába, a vendéglátás és a kísérő rendezvények területére, az eredményhirdetéshez.

Az önkéntesek a vb honlapján található online űrlap kitöltésével jelentkezhetnek, feltétel a betöltött 16. életév (doppingellenőrzési területen a betöltött 18. életév), az idegennyelv-tudás pedig előnyt jelent. A 18 év alattiak csak szülői beleegyezéssel jelentkezhetnek - ehhez is megtalálják az oldalon a megfelelő űrlapot.


Az önkéntesek már augusztus 14-től részt vehetnek a vb előkészületeiben. Minden önkéntes részére napi egy meleg étkezést biztosítanak. A kajak-kenu klubok által szervezett önkéntesek bizonyos esetekben szállást és félpanziós ellátást is kapnak. Sportági önkénteseknek közös táborozási lehetőséget és számtalan programot kínálnak a szegedi Partfürdő területén, ahonnan versenynapokon rendszeres buszjárattal lehet a pályára jutni. Ha a Szegedi Tudományegyetemen tanul a jelentkező, extra kredit lehetőség vár rá az Önkéntes Program résztvevőjeként.


Az augusztus 21. és 25. között sorra kerülő vb-re közel száz ország több mint 1200 résztvevőjét várják a Maty-érre.


(leadképünk a 2011-es szegedi vébén készült, archív fotó: Karnok Csaba - a szerk.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában