Helyi sport

2019.06.09. 10:14

Nagy siker volt Makón az országos roncsderbibajnokság futama

Az országos roncsderbibajnokság második fordulóját rendezték meg Makón. Remekül sikerült a verseny, a népes közönség izgalmas futamokat láthatott.

Süli Róbert

A kunszentmártoni nyitóforduló után Makó volt a házigazdája az országos roncsderbibajnokság második fordulójának. Három géposztályban – hét kategória van – ádáz csatákat vívtak a ver­­senyzők, amit a népes publikum nagyon élvezett. Az ob kilenc állomásból áll, legköze­lebb június 23-án Öcsödön ren­­deznek viadalt. A Csongrád megyei sportbarátok dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen idén még három településen lesz roncsderbifutam. Július 28-án Kiszomboron, augusztus 11-én Apátfalván, majd 25-én Mórahalmon. Idén jubilál a sorozat, ez a harmincadik szezon, amit megszerveznek. A verseny érdekessége, hogy 14 év alatti versenyzők is nevezhetnek a junior kategóriába, azonban a fiatalok mellett ott ülnek a szülők, akik segítik őket a versenyben. Az autók biztonsági csövezéssel vannak ellátva, így mindenki a legnagyobb biztonságban van, hiszen verseny közben előfordulnak borulások, ütközések. Visszatérve a makói futamra, a széria géposztályban a testvérek csatáját Csorba Zsolt nyerte Tamás ellen.

Izgalmas versenyt láthattak Makón. Az országos roncsderbibajnokság második futama látványos csatákat hozott. Fotó: Gárdián Andrea

Izgalmas versenyt láthattak Makón. Az országos roncsderbibajnokság második futama látványos csatákat hozott. Fotó: Gárdián Andrea

Eredmények, Széria gép­osztály: 1. Csorba Zsolt, 2. Csor­ba Tamás, 3. Baranyi István. II. géposztály: 1. Fodor Martin, 2. Gulyás Dávid, 3. Ku­­rucz Csaba. I. géposztály: 1. Ba­­ranyi Attila, 2. Jokhel Mihály, 3. Csanádi Zoltán. Junior kategória: 1. Kurucz Dániel, 2. ifj. Baranyi Attila, 3. Baranyi Benjamin. Autocross kategória: 1. Vörös Márton, 2. Gyüre Csaba, 3. Mándoki Márk. Lada kis kategória: 1. Boros Róbert, 2. Molnár Zsolt, 3. Tóth Sándor. Lada nagy kategória: 1. Balázs András, 2. Váczi Zsolt, 3. Kósa Antal.

Címkék#roncsderbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában