Az ősz számokban

2019.12.27. 08:15

Batik Bence kiemelkedett a Csongrád megyei NB I-es labdarúgók közül

Az ünnepek alatt megvizsgáltuk, hogyan teljesítettek a honi élvonalban szereplő, Csongrád megyei érdekeltségű labdarúgók: a Honvéd szegedi védője igazán emlékezetes őszön van túl, de bizony Zsótér Donát vagy Sós Bence sem panaszkodhat az idei ősz kapcsán.

Vajgely Pál

Felépítette önmagát. Batik Bence pazarul tért vissza súlyos sérülését követően.

Fotó: HONVEDFC.HU

Január 25-ig téli pihenőre vonult a labdarúgó NB I: a honi élvonal idei szezonjában öt Csongrád megyei labdarúgó szerepelhet, akinek heti teljesítményéről hétről hétre lapunk hasábjain is beszámolunk. Az őszi szezon végeztével az ő teljesítményüket összegezzük, amihez segítségül hívtuk a Nemzeti Sport által elkészített összeállítást is, így a továbbiakban áttekintjük, az öt játékos milyen őszi idényt zárt csapatával.

Lassan százados. Zsótér Donát (labdával) hamarosan jubilálhat az Újpest színeiben.
Fotó: ÚJPEST FC

A legjobbak közé is bekerült

Az öt megyei labdarúgó közül egyértelműen Batik Bence zárta a legjobb félévet. A Budapest Honvéd szegedi védője egyértelműen alapember a kispesti csapatban, az ősszel csupán egyetlen mérkőzést hagyott ki, azt is kényszerűség miatt, hiszen a Paks elleni idegenbeli mérkőzésen kiállították – ezt leszámítva viszont Giuseppe Sannino vezetőedző egyértelműen számolt vele a védelem tengelyében. A korábban a Hódmezővásárhelyi FC-ben és a Szeged 2011-ben is megfordult védő úgy nyilatkozott, szeretne eljutni a válogatottságig, ha pedig így folytatja, ahogy az ősszel teljesített, nem is kerül messze álmaitól. Azon túl, hogy sok lehetőséget kapott, remekül is teljesített, ugyanis a sportnapilap a legjobb középső védőnek választotta az őszi produktuma alapján: de az összteljesítményt tekintve is a kilencedik legjobb volt a ligában. Batik egy súlyos térdsérülést követően tért vissza, és ahogy egy interjújában is fogalmazott, úgy szeretné folytatni, hogy azok, akik csak nevettek rajta, mikor a válogatottságról beszélt, végül elismerjék, amikor ezt el is érte. A Honvéd erre ideális klubnak tűnik, bár idén várhatóan a bajnoki címbe nem szólnak bele csapatával, egy jó tavasszal még a nemzetközi kupaszereplés összejöhet – ebben pedig komoly szerep hárulhat Batik Bencére is a tavasszal.

Nem rajta múlt

Egy szezon után az újonc Kaposvár színeiben tért vissza az NB I-be a forráskúti támadó, Ádám Martin. Összességében az elmondható, a pályafutása során a Bordányban és a Tisza Volánban is futballozott csatár amit lehetett, megtett a somogyi klub sikeréért, a csapat góljainak egyharmadát magára vállalta, és öt szerzett góljával házi gólkirály a féltávnál, betalált a Ferencvárosnak, az Újpestnek és a Mol Fehérvár FC-nek is – más kérdés, hogy a nagy csapatok ellen szerzett bravúros gólok végül nem értek pontot. Győztes gólt szerzett viszont a Debrecen elleni, idegenbeli bajnokin, ami még sokat jelenthet a Rákóczi számára: ugyanakkor az újonctól kemény tavasz kell ahhoz, hogy legyen esélye élvonalbeli tagságának meghosszabbítására, hiszen nyolc pont a hátránya a bennmaradó helyeket illetően, Martin azonban csupán egy bajnokit hagyott ki, eltiltás miatt.

Nem volt rossz döntés

A Puskás Akadémiában hétről hétre lehetőséget kap a hódmezővásárhelyi Sós Bence: a szélsőnek pedig ez volt a legfontosabb azt követően, hogy a Mol Fehérvárhoz való igazolása nem a legjobban sikerült, Felcsúton viszont abszolút számol vele Hornyák Zsolt vezetőedző. Az ősszel tizenegy mérkőzésen is kezdő volt a Puskás Akadémiában, a Ferencváros ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen pedig gólt is szerzett, így összességében nem lehet panasza az elmúlt fél évre a Vásárhelyről indult labdarúgónak – ráadásul csapata az elmúlt szezonokkal ellentétben jó őszt zárt, így esélye nyílt akár egy nemzetközi kupaszereplésre is.

Nehéz lesz a tavasz

Csupán 265 percet töltött a pályán a bajnokikat tekintve a Paksban a szentesi Kecskés Tamás: a 33 éves középpályás ugyanakkor az ősz hajrájában visszakerült az atomvárosiak kezdőcsapatába, ráadásul a Mol Fehérvár elleni, idegenbeli győztes mérkőzésen mindkét gólnál ő jegyezte a gól

passzt, ami jó előjelet jelenthet a tavaszi folytatást illetően. A Paks csak több nyert meccsének köszönhetően előzi meg a Zalaegerszeget a tabellán a már bennmaradást jelentő tizedik helyen, és az NB I eredménysorát tekintve bizony igen kemény tavaszra kell számolni az egyelőre vezetőedzőjét kereső paksi csapatnál is – ebben Kecskés rutinja pedig elképzelhető, hogy sokat jelent majd.

Összesítésben dobogón

A kisteleki Zsótér Donát is eseménydús őszt tudhat maga mögött: az Újpest FC játékosa a Nemzeti Sportnál a támadó középpályások rangsorában az ötödik helyen zárt az osztályzatok terén, a magyar játékosok közül pedig csak Kovács István és a remek formában lévő Cseri Tamás előzte meg: nem véletlen, hogy Zsótér neve ismét előkerült Marco Rossi szövetségi kapitánynál is. A lilák labdarúgója sem sok bajno­kiról hiányzott, ráadásul három gólt is szerzett, aminél csak a házi gólkirály Feczesin Róbert jegyzett többet az Újpestben. A szerződése ugyan júniusban lejár, de 23 éves kora ellenére ha a folytatásban is számol vele Nebojsa Vignjevics vezetőedző, akkor hamar elérheti a száz lejátszott mérkőzést az Újpestben, ráadásul szintén versenyben van az újabb nemzetközi szereplésért – azaz komoly kis tavasz állhat Zsótér előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában