Bővítenének a keret létszámán

2020.01.13. 08:14

A nyáron elkezdett koncepció alapján dolgozik tovább a Hódmezővásárhelyi FC

Tanult az elkövetett hibából a Hódmezővásárhelyi FC megyei I. osztályú labdarúgócsapata, amely elsősorban a létszámbeli problémáit orvosolná az idény második felére azért, hogy elérhesse céljait.

V.P.

Jár a pacsi. Szűcs Róbert (jobbról) szerint hétről hétre fejlődött a HFC labdarúgócsapata. FOTÓ: FRANK YVETTE

Egyetlen veresége akadt az ősz idény során a Hódmezővásárhelyi FC-nek a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, amelyet éppen az őszi bajnok SZVSE-től szenvedtek el: a Vasutasok ezzel a három ponttal előzik meg a tabellán második helyen telelő kék-sárgákat.

– Mondhatni, jó őszünk volt. Hétről hétre fejlődtünk, jól nézett ki a játékunk, elégedett voltam a társasággal. Ettől függetlenül létszámbeli problémáink vannak, hiszen az első és második számú csapat az ifistákkal kiegészülve is kevés. Megpróbálunk egy-két volt hódmezővásárhelyit visszacsábítani, de a keretünk így is alkalmas a kitűzött célokra

– mondta Szűcs Róbert, a HFC edzője.

Ez ügyben már egyet lépett a HFC, ugyanis a vásárhelyi illetőségű Katona György féléves balatonlellei kitérőt követően visszatér a kék-sárgákhoz.

Ami viszont gondot jelent, hogy az ősz végén a fiatal ka­­pus, Varga Gábor kéztörést szenvedett, és elképzelhető, hogy őt még műteni kell, ami tovább késlelteti visszatérésének idejét. Így jelenleg a két csapatra csak egy kapus, Kandó Zsombor maradt, így elsősorban erre a posztra keresnének játékost a HFC-nél.

Jár a pacsi. Szűcs Róbert (jobbról) szerint hétről hétre fejlődött a HFC labdarúgócsapata. FOTÓ: FRANK YVETTE

A HFC játékosai egyéni ed­­zésterv szerint készültek, majd január 14-én kell először edzésre jelentkezniük a labdarúgóknak, és igyekeznek minél több edzőmeccset lekötni annak érdekében, hogy megtörjék az edzések monotonitását. A felkészülést végző kerethez több ifjúsági korú labdarúgó is csatlakozik.

– Tanultunk az SZVSE ellen elkövetett hibából, nincs nagy gond, ott sem voltunk gyengébbek. A két rivális kerete is ugyanúgy erős, továbbra is azt gondolom, hogy mindhárom csapatnak ugyanakkora esélye van megnyerni a bajnokságot. Nagyon kevés meccs van, hibázási lehetőség már nincs, viszont úgy gondolom, a terhet elbírják a srácok – mondta még Szűcs.

A HFC felkészülési mérkőzései, január 22., szerda 18 óra: HFC–UTC. Január 25., szombat 11 óra: HFC–Békéscsaba II. Január 29., szerda, 18 óra: HFC–Orosházi MTK-ULE. Február 1., szombat 11 óra: HFC–Bordány. Február 5., szerda, 18 óra: Füzesgyarmat–HFC. Február 8., szombat, 11 óra: Békéscsaba II.–HFC. Február 12., szerda 18 óra: HFC–Szarvas. Február 15., szombat, 11 óra: Gyula–HFC. Február 22., szombat: HFC-Mártély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában